Entomology u0026 Pest Management

 

Entomologi

Entomologi er ofte skilt fra andre biologikurs fordi insekter har en rekke virkninger på verden. Folk som studerer entomologi studerer også skadedyrsbekjempelse og kontroll, landbruksapplikasjoner, økologi, biologi og flere andre. Fordi insekter er den største gruppen dyr på jorden, kan grader i entomologi føre til store karrieremuligheter. Muligheter for folk med en kjærlighet til entomologi inkluderer rettsmedisinske entomologer, forskere, skogs entomologer, dyreparker og undervisning.

Skadedyrsbestyrelse

Skadedyrshåndtering innebærer å håndtere skadedyr i en ansvarlig metode. Selv om uttrykket 'skadedyrsbestyrelse' ofte brukes på landbruksinnstillinger, brukes det også som en generell setning om skadedyrskontroll i hjemmet og bygningsinnstillingene. Entomologer og skadedyrsforvaltere må ta alvorlig forsiktighet når det gjelder å lære hvilke insekter og leddyr som er skadedyr. Mange av disse skapningene er fordelaktige på en rekke måter, og alle av dem - 'skadedyr' er inkludert - er viktige komponenter til individuelle økosystemer. Karrierene i skadedyrsbekjempelse og kontroll krever ofte kurs i entomologi, biologi og plantepatologi.

Skadedyr

Av de hundrevis av tusenvis av arter av insekter og leddgikt i USA, er omtrent bare 600 skadedyr . Noen av disse anses skadedyr fordi de kan spre sykdom, drepe planter, spise mat og verdifulle materialer eller fordi de biter, klemmer eller syrer. Ofte er leddyr som anses skadedyr i et hjem eller en bygning, gunstige i sine naturlige miljøer. Vanlige 'innsiden' skadedyr inkluderer edderkopper, fluer, sølvfisk, møl og tusenfugler. Mange huseiere er ubehagelige med nærværet av disse vesener i hjemmene sine og kaller ofte fagfolk for å utrydde dem.

Fordelaktig leddgikt

Mange skadedyr er fordelaktige. Insekter av rekkefølgen Hymenoptera - bier, hveps og myrer - er nøkkelkomponenter til en effektiv hage, plen og økosystem. Bier, hveps og andre insekter er avgjørende for plantebestøvningen, mens maur aerate jord og ofte spiser døde insekter og andre vesener. Personer som utfører skadedyrskontrolltjenester, er i stand til å vurdere faren for disse leddyr i et hjem. De kan foreslå å flytte arten til et annet sted eller utrydde basert på nivået av trussel som produseres. De kan også foreslå og utføre en prosedyre som vil holde disse artene utenfor hjemmet og vekk fra bestemte områder utenfor et hjem, som nær dører eller andre steder som bebodd av beboerne.

DIY Pest Management

Mange produkter er tilgjengelig for forbrukerne å søke på sine hjem og hager for utryddelse av skadedyr. Ved bruk av skadedyrsbekjempelsesprodukt er det brukerens ansvar å følge alle instruksjonene for produktet. Misbruk av disse produktene kan være farlig, og forbrukeren er ansvarlig for eventuelle effekter som skyldes misbruk. Som vitenskapelig studie av insekter er entomologi et viktig aspekt av skadedyrsbekjempelse. Selv om skadedyrsbekjempelse også omhandler araknider og andre leddgikt, er insekter en stor del av samlingen av hjemmedyr og hekkedyr. Entomologi og skadedyrsforvaltning er begge fag som krever respekt for leddyr, mennesker, natur og planeten.