Hvordan bygge modellbåter for barn

 

1.

Klipp kartongen halvt og vri den på siden, slik at innsiden av kartongen vender oppover.

2.

Punch fire hull i kartongens hjørner omtrent 1 cm fra toppen av hvert hjørne.

3.

Tape ett halm horisontalt 1 tommers fra toppen av et annet strå, og tape en annen halm 2 til 3 tommer horisontalt over bunnen av samme strå.

4.

Fest et stykke plastfolie mellom de to horisontale strøene. Dette vil skape seil og mast på båten din. Tape mastestrålen til bunnen av melkekartongen.

5.

Trekk et snor gjennom et av hjørnehullene, og bind deretter den ene enden. Fest den andre enden til toppen av maststykket. Gjenta denne prosessen med hvert hull du slengte tidligere.

6.

Farg eller malt båten om ønskelig. La barna ta båten til et sted med vann og leke med det. Båtene vil flyte på egenhånd.

Tips og advarsler

  • Ikke la små barn bruke skarpe saks.
  • Å bygge en båtmodell med barna dine er en opplevelse som alle vil nyte. Selve byggeprosessen selv vil gi underholdning for barna dine og vil ikke være vanskelig for dem å gjøre med hjelpen din. I tillegg vil båtmodellen faktisk flyte i vann, noe som gjør det mulig for barna å leke med det i flere timer etter at det er bygget. Materialene som trengs for å bygge modellbåt er billige og tilgjengelige rundt huset og på en lokal kunst og håndverkbutikk.