Hvordan navngi steder i din fantasiverden

 

1.

Åpne en atlas. Fortrinnsvis en verdensatlas. Det gir deg flere alternativer.

2.

Velg et sted hvis morsmål du forstår. Les over navnene. Si at du valgte England. Du kan kanskje se Oxford, Bath og Hadrian 's Wall. Nå grave inn i betydningen av disse stedene. En ford er bare et sted å krysse en elv, så snooty hørende Oxford var en gang bare en landsby hvor okser fordømte Thames. plassere med ... du gjettet det ... bad. Gamle romerske bad. Og Hadrins mur var en mur bygget av den romerske keiseren Hadrian for å holde de pesky skottene ute.

3.

Lag en hel liste over navn du liker og finne ut hva de betyr. Mange fantasyforfattere har brukt et sted som England med engelskspråklige navn (JRR Tolkien). Guy Gavriel Kay har trukket på italiensk og bysantinsk kultur for inspirasjon. Stephen Brust trakk på slavisk kultur. Du kan oppfinne ditt eget språk hvis du ikke vil bruke konvensjonene fra en eksisterende. Dette er vanskeligere selvsagt, men du går.

4.

Bruke Hva du lærte, kom opp med noen navn. Noen, som Bath eller Oxford, burde være om funksjonene på stedet. Tilbakestillende avslutninger som Oxford i Oxford er nyttige for å få verden til å føle seg virkelig. Andre burde ha historiske navn som Hadrian 's Wall.

5.

For å utdype historien din skriv 'backstory' om disse stedene, om den tidligere keiseren etter hvem veggen, fjellet eller byen heter, eller kampen som fant sted der, eller den ødeleggende drukningen på ford som formet byens folkesykologi i flere tiår. Du vil kunne trekke på disse detaljene senere for å gjøre fantasiverden din dyp og rik på kultur og historie.

6.

Tegn et kart over din verden og skriv ned stedene du har oppkalt. Hold det på et trygt sted!

Tips og advarsler

  • Onomatopoeia er en annen god kilde til fantasy navn. elv kan ha mye væske s og l i sitt navn.
  • Hvis du vil fremkalle en viss følelse, kan du endre et eksisterende ord eller stednavn slik at det subtilt fremkaller de samme følelsene som det ordet, som Tolkien gjorde da han endret mord for å få Mordor, eller JK Rowling gjorde da hun omarbeidet Alcatraz til Azkaban.
  • Din fantasy roman kommer til å trenge mange stednavn. Tross alt skaper du en helt ny verden! Her er en guide til Fantasy Toponymy (det er Fantasy Place Names, hvis du ikke visste det).