Theory of Color

 

Fargeløftet

Visuelt alle fargeforholdene er vist med et fargeskjul, som er et sirkulært arrangement av farger som viser forholdet mellom forskjellige farger. Inkludert er primære, sekundære og mellomliggende farger. Det er de seks grunnleggende fargene i rød, gul, blå, oransje, grønn og lilla med blandinger av disse seks hovedfarger som ligger i mellom.

Primær, sekundær og tertiær farger

Primærfarger er røde, blå og gule . Ved å blande to primære farger, skapes sekundære farger; For eksempel, blanding av rødt og blått produserer lilla. Foruten lilla er de andre to sekundære farger oransje og grønne. Tertiære farger er produsert ved å kombinere primære og sekundære farger. Tertiære farger kan også opprettes ved å blande alle tre primære farger, som produserer brune og grå.

Farger Harmonier

Gratis farger er de farger som er motsatte fra hverandre på fargeskiven som rød og grønn. Analoge fargeskjemaer er nærliggende grupper med lignende farger som gul og oransje. En triadisk fargeskjema innebærer å bruke tre farger like fordelt rundt fargeskiven. En splitt-komplementær fargeskjema bruker to farger ved siden av komplementet.

Fargenes tre dimensjoner: Fargetone, Verdi og Intensitet

Alle farger har tre dimensjoner som inkluderer fargetone, verdi og intensitet. Fargetone er fargen selv, for eksempel blå, gul eller lilla. Begrepene farge og fargetone antas ofte å ha samme betydning. Fargen inkluderer imidlertid alle tre dimensjoner mens fargen er bare en dimensjon eller en del av en farge. Verdien refererer til en nyans lyshet eller mørke. Intensitet er et fargens lysstyrke.

Tint, nyanser og toner

Tint og nyanser betyr at du legger enten hvit eller svart til en farge for å enten lyse eller mørke den. Legge til hvitt til farge skaper en nyanse. Det tar bare et lite hvitt for å lette en farge. En nyanse er laget ved å legge svart til en farge, noe som gjør den mørkere. Imidlertid bruker kunstnere ofte grå eller en komplementær farge for å mørke en farge i stedet for svart. Ved å legge til grå, blir det laget en annen tone.

Varm, kul og nøytral farger

Varmere farger, som rød, oransje og gul, tyder på varme. Disse fargene, som er levende og synes å produsere energi og fremskritt i rommet. På den annen side gir kule farger som blå, lilla og grønn en kul effekt. Kule farger brukes til å skape rolige og beroligende inntrykk og ser ut til å falle i rommet. Ikke egentlig vurdert farger, nøytrale er hvite, svarte og grå. Ironisk nok fungerer de ikke nøytralt, da de kan endre fargens intensitet, samt øke eller redusere verdien av en farge. Kunstnere bruker farger for å indusere ulike følelser og følelser. Noen ganger kan nye kunststudenter motstå å måtte lære om fargeteori fordi de er 'hjertehårde skapninger som går etter intuisjon istedenfor å bruke teorier eller logikk. Men de innser snart at det å produsere kvalitetskunst ikke handler om å føle seg ; det innebærer også visse prinsipper for hvordan fargene er knyttet til hverandre. Det er derfor det er nødvendig å studere fargeteori, som er et sett prinsipper som brukes til å skape harmoniske fargekombinasjoner.