Hvordan identifisere amerikansk gotisk arkitektur

 

1.

Amerikansk gotisk er faktisk en gjenopplivingsstil - en omfortolkning av en tidligere stil. De største boosterene, AJ Davis og Andrew Jackson Downing, popularisert stilen Called Carpenter Gothic i 1840-tallet som stil for landlige hytter. Selv om noen var ganske ydmyke, var mange 'hytter' faktisk store huse. Denne stilen som vi i dag betraktes som 'sjarmerende', ble bygget med tre og clapboard og inneholdt spissbue-vinduer, bratte, ofte tverrgående tak og krøllete (basert på former funnet i naturen heller enn geometrisk) trim og dekorasjon. De fleste landlige hytter omfattet verandaer og noen større boliger inneholdt tårn, cantilevered veranda paviljonger og heraldisk embelishment. Det tradisjonelle pepperkakehuset er selve modellen av denne Carpenter Gothic stilen, derav begrepet 'pepperkake' for den fancy trimmen som er lagdelt på verandaer, vinduer og taklinjer av tid.

Carpenter Gothic ble introdusert i innenlandsk arkitektur som en romantisk reaksjon på opplysningen, en periode med stor vitenskapelig og rasjonell forespørsel i slutten av det attende århundre. Som det nittende århundre bar på, begynte arkitekter å faktisk studere hva som var igjen av den gotiske stilen i Europa. De mer formelle elementene i stilen, som ble funnet i de store katedralene i Europa, ble tilpasset for bruk i mer eksklusive og urbane prosjekter som Trinity Church på Wall Street og St. Patrick's Cathedral er to New York City-eksempler på dette fortsatt fantasifulle stil. Den høye gotiske stilen inneholdt bruk av kniplinger i steinarbeid, flygende støtfanger og vegger gjennom hullet med store, ofte farget glass. hytte stil utviklet seg til en ekstremt formell (og dyr) Collegiate eller akademisk stil mot slutten av det nittende århundre. Med innføringen av strukturelle stålstøtter, kunne tårn og kirke naves bygges høyere og mer ekstravagant. Boston College, Rockefeller Chapel på University of Chicago og Chicago 's Tribune Tower er gode eksempler på denne sena utviklingen av gotisk revivalstil.

4.

Amerikas småbyer er prikket med Carpenter Gothic og stilen nyter en ny popularitet med planer for nye hjem igjen ava ilable. Byer og byer er prydet av imponerende kommersielle bygninger og praktfulle kirker i høye og kollegiale gotiske stiler. Noen av disse påminnelsene om en mer pittoresk epoke som er lett identifiserbare av spisse buer, bratte tak og intrikate dekorasjoner nærmer seg to århundrer i alderen, men er evig ung.

Tips og advarsler

  • Hvis du er heldig nok til å eie en Carpenter Gothic (eller reproduksjon) hjemme og må male, velg en monokromatisk (men ikke sløsing) fargeskjema. Viktorianerne favoriserte jordiske eller dusky nyanse i varierende nyanser på deres gothic revival hytter.
  • Prøv å starte en konkurranse med barna på din neste reise for å telle 'pepperkakehusene'. De kan være ganske sjeldne, men alle vil nyte den unike konkurransen (beats teller kyr og hestene) og lærer å sette pris på mangfoldet av disse håndlagde boliger.
  • Den tidlige Carpenter Gothic var ikke gotisk i det hele tatt, men basert på engelske hytter av velbehag og kongelige. Den amerikanske 'Tudor Revival 'stilen mellom perioden mellom første verdenskrig og andre verdenskrig er mye nærmere stilen til t han hjalp de fleste mennesker bodde i under bygningen av de store gotiske katedralene og universitetsbyene.
  • To høye, vanlige mennesker, han med en pitchfork, står i et forkle, står foran en vanlig hvit clapboard våningshus med et buet vindu mellom dem. Grant Woods berømte 1930-maleri, 'American Gothic', kom til å symbolisere landlige amerikanere, som arbeider for å gjøre en ærlig leve under den store depresjonen. Huset på bildet var ekte. Den spisse buen i vinduet i andre etasje var en umiddelbart gjenkjennelig karakteristisk for en landlig amerikansk arkitektonisk form som kalles gotisk revival. Selv om stilen var mest populær i tidlig til midten av 1800-tallet, brukte offentlige bygninger den til det første kvartalet av den tjugende og kristne kirker bygges fortsatt i stil i dag.