Hvordan fotografer bruker geometri

 

I komposisjon

Om fotografer innser det direkte eller ikke, bruker de ofte geometri i sammensetningen av sine bilder. En av de mest grunnleggende reglene undervist i fotografering er 'tredjedelsregel', som skal implementeres når du tar bilder. Tanken bak regelen for tredjedeler er å visuelt bryte opp skuddet i tre deler, horisontalt og vertikalt, slik at du har ni like rektangulære seksjoner i bildet ditt. For å skape et velbalansert og interessant bilde, plasser de mest interessante funksjonene i bildet ditt langs kryssene mellom disse vinklene i rammen. Instruktører anbefaler vanligvis at fotografer anvender regelen for tredjedeler når de ser på seg gjennom LCD-vinduet på kameraene sine. Selv om det er en foreslått regel, er det ofte godt å bryte hvis det gir et mer visuelt interessant skudd.

Når du velger en vinkel

Så mye om å ta et vellykket bilde handler om å velge den perfekte vinkelen for å skyte bilde fra. Dette handler ikke bare om hvor du står når du tar bildet, det handler også om hvordan kameraet holdes når du tar bildet. I geometri bruker matematikere vinkler for å orientere posisjonene til materie i et plan. På samme måte må fotografene bruke sin kunnskap om vinkler for å styre deres bildeopptak. Ved fotografering er 'planet' sammensetningen av fotografiet.
Fotografer kan velge å ta et bilde rett på motivet, ser diagonalt opp, ser diagonalt ned, ser rett opp eller ned, og en hvilken som helst vinkel i mellom. Selv om det er sjeldent at fotografene skal implementere en grader for å få en nøyaktig måling av vinkelen bildet er skutt fra, brukes en underbevisst vurdering av vinklene ofte.

For visuell interesse

Geometri brukes ikke bare til matematiske formål. Geometri er omtalt i mange elementer av liv og samfunn. Dette inkluderer bygningen av broer, arkitektur, design og kunst. Det er derfor fotografer ofte bruker geometri for visuell interesse. For eksempel kan en fotograf utgjøre et emne foran en serie av kryssende eller parallelle linjer. Faget vil bryte opp kryssene eller blokkere noen av de parallelle linjene for å legge til visuell interesse. Mer direkte, en fotograf kan utgjøre et emne i en pose som ligner et polygon, eller innenfor en bestemt polygon.