Artist Tips for å male steiner

 

Velge en stein

De fleste kunstnere finner det lettere å finne steinen først og velg motivet andre. Velg emnet basert på rockens form. De fleste rockmalerier har et enkelt emne som er forvrengt eller komprimert for å fylle hele overflaten av fjellet - ofte et dyr. Rocken du velger, bør ha en flat side for maling og en flate baksiden for hvile på. Sten skal være stor nok til å male på - selv om nøyaktig hvor stor vil avhenge delvis av dine evner og delvis på størrelsen på penselene dine.

Skrub klippestenen ren. Ikke begynn å male før du har fjernet alt smuss fra sprungene. Hvis du ikke klarer å rense klippet på riktig måte, har du sannsynligvis valgt en dårlig rock for ditt formål, og du bør velge en annen.

Rocken du velger, vil ha litt tekstur som du kanskje eller kanskje ikke finner gunstig . Du kan glatte steinen med trefyller, eller du kan la den være rå.

Maling Pensler

Maling børster skal være syntetisk-hår og billig. Dette skyldes at grov tekstur av bergarter vil til slutt ødelegge børstespissen. Penslene skal være mest små og fine, selv om noen få mellomstore børster vil være gode å ha på plass for å legge ned store områder med flat farge i begynnelsen av maleriet.

Medium

Det beste mediumet for Maling på en stein er akrylmaling. Dette skyldes at akrylmaling er fargesikker, permanent og hurtigtørking. Når maleriet er ferdig og har blitt fullstendig tørket, skal du dekke maleriet med en klar lakk for å beskytte bildet.

Malingsprosess

Selv om det ikke er nødvendig, kan du velge å prime fjellet med hvitt eller en annen nøytral farge før du begynner på maleriet. Før du begynner på fjellet, bør du vurdere den naturlige fargen på fjellet og spørre deg selv om den kan brukes i maleriet. Hvis du bestemmer deg for å male bildet ditt direkte på råstenen, kan det hende du finner det riktig å la den opprinnelige fargen på fjellet vise seg på steder i maleriet. Før du maler, kan du skisse bilde du vil male på fjellet - enten med blyant eller kritt, men ikke markør.

Når du er klar, legg ned de store, flade områdene av farge først. Detaljer vil følge etter at de større områdene er malt.

Bruk dine pensler til å male på teksturer som hår eller pels, gress, tenner og klør. Når du er fornøyd med maleriet, sett det ned og kom tilbake til det senere når du er klar til å undersøke det med et friskt perspektiv. Ikke lakk fjellet til du er sikker på at maleriet er fullstendig ferdig. Malerier laget på bergarter er ofte søte og lyse. Disse maleriene selges vanligvis i håndverkmesser og butikker som imøtekommer kvinner som ønsker å dekorere sine hjem i landlig stil. Noen ganger er folk som søker etter kreative hagesorteringer eller dørstopper interessert i malte bergarter. Ofte er emner av malerier laget på bergarter dyr eller utendørs landskapscener.