Hvordan ta vare på en reddet vill fugl eller et pattedyr

 

1.

Linj en boks med papirhåndklær eller en gammel t-skjorte. Håndklær er ikke de beste å bruke fordi de lett kan unravelere og dyret kan bli sammenflettet i strenger.

2.

Poke noen lufthull i esken.

p> 3. Legg den ville fuglen eller annet dyr i boksen og lukk lokket.

4.

Sett boksen i en varm, mørkt og stille rom til du kan transportere det til et dyrelivsrehabiliteringssenter.

5.

Transport dyret til et dyrelivsrehabiliteringssenter innen 24 timer. Ved føderal lov, kan du holde en innfødt vill fugl i bare 24 timer til dette formålet. Selv om du gir dyret den beste omsorg som er mulig, jo desto bedre er det.

6. Gi ikke dyret noe vann. Et dyr med hode traumer kan enkelt drukne i selv en grunne tarm av vann. Å gi vann med en øyeppel vil forårsake unødig belastning på dyret og kan føre til at dyret tar vann inn i lungene.

7. Ikke mat babyfugler eller annet vilt dyr . Dyret kan ha indre skader som ville gjøre matfaring farlig. Også hver art har sitt eget kosthold, feil mat kan forårsake mageforstyrrelser og livstruende diaré.

Ikke håndter villfuglen eller annet dyr mer enn nødvendig. Dette betyr ikke at det viser seg til vennene dine eller lar barna dine kjæledyr og snakke med det. Slike stress kan og slår noen følsomme dyr som vilde kaniner.

9.

Ikke prøv å behandle noen skader selv. Dyr reagerer annerledes på menneskelige medisiner, selv aktuelle aktuelle. Behandling av et vilt dyrs skader uten riktig trening kan gjøre mer skade enn godt.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil lære å mate en vill babyfugl eller andre dyr, så melde deg til frivillig på ditt lokale dyrelivsrehabiliteringssenter.
  • Du har tatt i en syk eller skadet vill fugl, kanin eller kanskje en slange. Du har gjort det bra så langt ved å hjelpe et skapning som trolig ikke ville overleve uten hjelp. Selv om noen er for syke eller skadet for å bli frelst, kan mange bli frelst. Den omsorgen som dyret får neste, kan gjøre forskjellen om hvorvidt dyret overlever å leve igjen i naturen eller ikke.