Dyr og planter i Hawaii

 

Unik økologisk innstilling

Fordi staten består av øyer, utviklet dyrene og plantene seg i isolerte miljøer. Hvordan en organisme utvikler seg, er avhengig av miljøet som det står overfor. Det er bare ett landdyr, den Hawaiian Hoary bat, ifølge U.S. Fish and Wildlife Service. Dermed utviklet mange av dyrene seg uten rovdyrs miljøtrykk.

Planter av Hawaii

Hawaii har noen av de mest slående plantene som finnes overalt i verden, inkludert paradisfuglen. Staten har også flere unike varianter av fruktbærende flora, inkludert guava og lidenskapsfrukt. Dens signatur frukt er selvfølgelig ananas. Det er rikt mangfold av blomstrende planter, inkludert hibiskus, som er staten blomst, så vel som mange orkidé og rosenarter. Det tropiske miljøet gir habitat for flere bregne- og mosarter, som bidrar til de kjente plantene som nummererer over 2000, ifølge figurer utgitt av biskopsmuseet.

Typer av dyr

Hawaii-dyrene inkluderer flere hvirvelløse dyr, fisk , og fugler. Du finner flere nektarfôrfugler fra honeycreeper-familien. Deres buede nebber er det ideelle verktøyet for å nå dypt inn i blomster for deres søte nektar. Hawaiian bekker inneholder mange innfødte fisk, inkludert fire arter av gobies og en eleotrid fisk. Det er to innfødte krepsdyrarter samt tre innfødte bløtdyr. Krepsdyr er dyr med et hardt skall som hummer eller reker, mens bløtdyr er arter med et skall av en eller flere deler som en musling. Det er også flere ikke-opprinnelige arter, inkludert den vanlige roten.

Trusler mot dyr og planter

Hawaiiske dyr og planter er økologisk sårbare på grunn av deres naturlige historie. En trussel er innføringen av ikke-opprinnelige arter. Faren ligger hos ikke-hjemmehørende planter som utvider innfødt vegetasjon for habitat og ressurser og erstatter dyremat og dekker ressurser. Habitat er selvsagt en begrenset faktor. Andre trusler inkluderer habitattap på grunn av utvikling. Inntil dyr og planter i de tilgrensende 48 landene har dyrene ingen muligheter til å finne andre territorier.

Beskyttelse av hawaiisk flora og fauna

Hawaii-staten regjeringen tar beskyttelse av sin flora og fauna veldig alvorlig. Besøkende og bosatt reisende må følge strenge karantene regler. Alle hunder og katter som kommer inn i staten vil bli karantene i opptil 120 dager. Hawaii er rabiesfritt, så karantene bidrar til å sikre at dyrelivet og kjæledyrets befolkning er beskyttet. Det forhindrer også innføring av ikke-husdyr som ulver. På samme måte må alle importerte planter bli inspisert for å utrydde de som kan inneholde skadedyr, eller ha potensial til å bli skadedyr selv. Hawaii inneholder en unik og variert blanding av habitater, som våtmarker og vulkanske regioner, som gir habitat for sine planter og dyr. Befolkningen er litt over en million mennesker i henhold til statlige anslag. Likevel, flora og fauna i Aloha-staten står overfor alvorlige miljøstrusler, kanskje delvis på grunn av deres særpræg.