Historien om Pompidou-senteret

 

Arkitekter og ingeniører

Pompidou-senteret ble designet av italiensk arkitekt Renzo Piano og britisk arkitekt Richard Rogers. Deres oppføring, bare en av 680 oppføringer av arkitekter, vant en internasjonal konkurranse for å avgjøre hvem som skulle designe dette nye senteret. Det britiske firmaet Ove Arup konstruerte bygningen, og ble bygget fra 1971-1977. Den åpnet i 1977 med en stor utstilling av verkene til Dada-kunstneren Marcel Duchamp.

Beskrivelse

Publikens reaksjon på Pompidou-senteret var først ugunstig. Utseendet er ukonvensjonelt, med rammen utenfor bygningen sammen med fargerike rør for å bære luft (blå), vann (grønn) og elektrisitet (gul). Lysere røde heiser og rulletrapper innkapslet i klare rør er også plassert utenfor bygningen.

Nasjonalmuseet for moderne kunst

En av hovedattraksjonene ved Pompidou-senteret er Nasjonalt senter for moderne kunst. Dette museet er vert for mange banebrytende utstillinger av moderne kunst. Tidligere viser inkluderer: Dada, Robert Rauschenberg, Isaac Julien, Amelie von Wulffen, Aurelie Nemours og Jean Cocteau. Nasjonalt senter for moderne kunst har også guidede turer og mange utstillinger beregnet bare for barn.

IRCAM

IRCAM (Institut de Recherche et Coordination Acoustique / Musique) ble grunnlagt av komponisten Pierre Boulez og er en viktig del av Pompidou-senteret. Det er stedet for nyskapende avantgarde musikkomposisjon og forskning innen musikk teknologi. IRCAM tilbyr en fullstendig oversikt over konserter som har avantgarde og 21. århundre komponister.

Andre funksjoner

For øyeblikket inneholder Pompidou-senteret også Biblioteque Publique Information, et bibliotek åpent for publikum som også tilbyr en online referanse service. Det er et populært visningsområde i toppetasjen som gir utmerket utsikt over sentrum av Paris. Beaubourg-plassen foran Pompidou-senteret har gatspillere året rundt og en karnevalsatmosfære om sommeren. Siden Pompidou-senteret er viet til fremvoksende kunst og kunstnere, utvikler den seg stadig og strekker sine egne grenser, tilbud og divisjoner.

Junior Center Pompidou

Pompidou-senteret har også et barnas museum. Utstillinger beregnet for barn og noen skapt av barn kan ses i sentrum og på nettet. (Se lenken nedenfor.) President Georges Pompidou fra Frankrike hadde ideen i 1969 å ha et senter for moderne kunst i Paris, og han valgte Beaubourg-nabolaget for sin plassering i et forsøk på å gjenopplive den. Senteret er oppkalt i Pompidous ære, men parisier refererer ofte til det som 'Beaubourg'. Det inkluderer et kunstmuseum, et senter for musikk senter, bibliotek, kino og seksjoner viet til de nyeste ideene i kunsten.
PDF:c19