Hovedkilder til solenergi

  Når noen snakker om store kilder til solenergi, snakker de om måter å teknologisk utnytte solenergi på. All solenergi på jorden kommer fra solen, teknisk sett er det meste av det ikke-atomfossile brenselet vi brenner, ikke bare lagret solenergi også.

Biologisk solenergi

Kornetanol, som er en del av E85-energimixen som brukes i bensin, er en kilde til utnyttet solenergi. Sollyset rammer kornplanter som omdanner det til sukker og stivelse, som deretter raffineres til alkohol for å drive bensin. Lignende programmer finnes for å utnytte solenergi gjennom voksende spesialdesignede alger i tanker, med alger som blir bearbeidet for oljer, som deretter brukes som dieselbrensel.

Solvarmeanlegg

Solvarmesystemer er et eksempel på et passivt solsystem, enten med store speilarrayer som konsentrerer lyset på en sentral lagertank, der vannet er kokt for å drive en turbin. Solvarmeanlegg er også egnet for små -skala-distribusjon. Mange huseiere bruker et solvarmeanlegg for å produsere varmt vann for sine hjem eller for å varme sine svømmebassenger.

Solcellefotovoltaiske systemer

Fotovoltaiske systemer bruker en egenskap av silisium til å konvertere innkommende fotoner til en strøm mellom to plater. Fotovoltaiske systemer genererer strøm direkte, noe som gjør dem nyttige for strømforsyning av elektronikkinnretninger, spesielt hvis de krever lav strøm til drift. Lagring av energi i form av elektrisitet er mindre effektiv enn å lagre det som enten varmt vann eller som flytende brensel. Likevel handler de om det eneste solenergisystemet som kan drive et klimaanlegg på en varm dag.