Hvordan male en oljemaleri av det siste måltidet (for nybegynnere)

 

1.

Samle rekvisita: Lerret (hvilken som helst størrelse), maling (grunnsett med oljemaling fra kunstforsyningsbutikk, f.eks. Michael 's), pensler (billige er bra - et par store og små), et bilde eller en tegnet tegning av tingen du har tenkt å male (bruk min siste nadver som grunnleggende mal hvis du vil - jeg brukte DaVinci s), blyant, sharpie markør, klær du ikke tanken å få maling på, papp eller avis for å beskytte overflaten (bord eller gulv) som du jobber med - total kostnad for alle disse elementene skal være $50-100. Lerret er den dyreste, men det avhenger av størrelsen. Jeg liker 24 'X48' for den siste måltidet, som koster rundt $40. Et forrettssett med maling med alle grunnfargene er omtrent $20. Selv om du, når du går, vil du kanskje kjøpe større individuelle rør av bestemte farger, som hvit, blå, rød, etc. Billige børster for under $10 - de har små sett. Sørg for å få minst en ganske stor børste (1 '-1.5') for de store områdene av farge (bordet og bakerversjonens vegger og vinduer).

2.

Finn et sted som er behagelig å skape din kunst. Jeg liker å jobbe på gulvet, men det kan teste knærne. Et skråt bord er bra. Mange kunstnere elsker eple, men det er et spørsmål om personlig preferanse. Det som fungerer for deg, er greit. Bare vær komfortabel fordi du vil være i det i mange timer. Hvis du velger gulvet, knel eller legg på et sammenlegget teppe eller store puter for å beskytte knærne.

3. Bruk pennevindu til å tegne linjene (Sharpie over blyantene senere når du er fornøyd med blyantlinjene). Begynn med den horisontale linjen for bordkanten - en liten skråning til dens dimensjon. Deretter tegner du en sirkel (faktisk en oval) i midten (venstre / høyre) av maleriet, ca 3/4 av veien opp fra bunnen. Dette vil være lederen til Jesus-figuren. Tegn deretter de to linjene som strekker seg ned fra hodet til bordet. Disse er kroppens ytre linjer - som bøyer seg ned for å møte bordet. Gjenta denne prosessen for de 12 tallene (eller uansett antall). Plasser dem, men du vil. Hvis en figur er foran en annen, avslutter du ryggfigurets linje der den går bak den ene foran (se maleri). (MERK: Jeg har måttet Sharpie i linjene for å fotografere den for deg - Men du bør fortsatt bare arbeide i blyant til hele bildet er trukket til din tilfredshet.)

4. Legg til rutede linjer for vinduene bak dem, og en linje over hverandre å skille sand fra himmelen Legg en stor sirkel rundt hodet på hver figur for å være en halo Legg de andre halvcirkelformede linjene rundt hodene for å være hår / slørene. Legg til brød, boller og griller til bord. Legg rare armer med rare fingre på en kreativ måte - bruk mitt eksempel, men vær ikke bekymret for at det er eksakt. Når en blyantlinje krysser en annen, slett den som ligger bak, slik at du for eksempel sletter kanten av bordet hvor armen går forbi den.

5.

Robes: Tegn 2 eller 3 (eller flere) halvcirkelformede linjer under hver hake som går fra skulder til skulder. Gjør dette for hver figur. Deretter trekker du dekselet på skulderdekslet ved å lage en halvcirkelformet linje nedover fra de ovennevnte linjene du nettopp trakk til ytre armer. Legg til 2 vertikale linjer nedover for å møte bordet.

6.

Ansikter: Tegn 2 spisse halvcirkler for øynene - så en vertikal spiral linje for å være eyeball. Start på toppen av pannen, trekk en linje ned som gjør et 'L' (eller en bakover 'L') 3/4 av veien nedover ansiktet. Dette er nesen - det kan være rett eller buet, stor eller liten - se min maleri for variasjoner mellom nese. Lips: Tegn en horisontal linje sentrert under nesen - kan være vinklet, litt buet, etc. Halvsirkel for underleppe. Halvcirkel med en buk i den til overleppen.

7.

Sharpie linjer - Se på alle linjene du har tegnet. Pass på at du liker dem. NÅ gå over hver linje med Sharpie-markøren for klarhet, og du har i hovedsak opprettet en gigantisk fargebogsside som skal farget! ) Årsaken til å vente på å bruke Sharpie er at den bløder gjennom malingen, og det tar flere strøk å dekke det. Så det er best hvis du ikke må dekke det - de linjene vil være der i sluttproduktet).

8.

MÅLING: Det er ingen gitt sted å starte. Bare hold deg innenfor linjene så mye som mulig, men selv det er ikke obligatorisk. Hvis du bestemmer deg senere, liker du ikke en bestemt farge, som ofte skjer, venter du bare på at den tørker og gjør det igjen. Prøv å stikke til dype, rike farger til å begynne med. Klem en stor klump av farger, la oss si, oransje på et firkantet stykke av en hvilken som helst størrelse papp (8X11 'er greit). Deretter klemmer en blomst av hvit ved siden av den. Skru penselen inn i hver blomst og lag en tredje blomst til siden ved å blande dem grundig på en svirrende måte - den tredje blokken vil være den du faktisk bruker, så gjør den stor nok til å dekke området du ønsker å male. Deretter finner du et område på lerretet som ikke er malt ennå, og går på jobb. Det tar vanligvis ca 2 dager å tørke. Ikke planlegger å male det hele på en gang. Når du har blandet en farge, fyll inn ett sted på hver figur med den. Dette gir en fin spredning og følelse til maleriet. Så hvis du har den oransje fargen blandet pent med hvit, farge i ansiktet av ett tegn, vesten av den neste, hånden på den tredje, kragen på den fjerde osv. Gjør det samme med hverandre farge. Noen ganger må du bruke et annet lag for en bestemt farge - du er dommeren for det som ser bra ut! Start hvor som helst du liker - HAR FUN !!!

9.

< p> Når maleriet er fullstendig dekket med maling, vent på at det skal tørke i minst 2-3 dager, og ta igjen Sharpie-linjene for å gjøre fargene POP. Hvis du liker bestemte farger, men hater andre, gjør du om de delene du har liker ikke. Blå for himmelen. Brun for sand. Mørk blå for bord - bruk stor børste til store områder, og liten børste til kantene. Metallgull er valgfritt for halos og bordobjekter - jeg liker det. Bruk 2-3 lag med det selv, for det ser bra ut.

Tips og advarsler

  • Ta deg tid og nyt prosessen. Du trenger ikke å skynde det. Med et prosjekt som dette må veien være like viktig som destinasjonen:)
  • Å gjenta: Et viktig tips for å skape levende farger er å alltid blande litt hvit maling med WHATEVER-fargen du bruker. Jeg snublet over denne teknikken og får ALDRI komplimenter på livets farger. Eksperiment med blandingen. Det kan være 10\% eller 90\% hvit. Uansett fungerer det. Mer hvit for lettere nyanser, mindre for mørkere og rikere. Sjelden blander jeg fargene, men jeg blander ALTID i noe hvitt.
  • Valgfritt - Bruk metallisk gullmaling (tilgjengelig på kunstbutikk for ca $10-15) for halos og bordobjekter.
  • Rengjør børstene med terpentin. Få en liten flaske fra kunstbutikken. Dyp penselen inn. Tørk med papirtårn. Forsiktig å ikke spyle terpentinen.
  • Totalt tid for å lage linjene - kanskje 8-10 timer.
  • Totalt tid til å male - ?????
  • Husk også - du kan bruke denne metoden til å lage en hvilken som helst maleri du vil ha!
  • Når du maler, må du ha på deg klær (gamle jeans og t-skjorte) som du vant ' Ikke tenk på å male på.
  • Lukten av maling er vanligvis ganske mild, men avhengig av følsomheten kan det være lurt å åpne et vindu.
  • Finn et sted for å tørke hvor dyrene ikke kan gå på den eller børste opp mot den. Jeg har 2 hvite katter, som hver har gnidd på et maleri her eller der gjennom årene og så ut som en punk rocker i noen uker. Ikke morsomt, men fordi jeg er sikker på at det ikke er bra for dem å slikke når de rydder!
  • Denne artikkelen handler om å lage et oljemaleri på en veldig enkel og rettferdig trinnvis måte.
    Maleriet kan da holdes av kunstneren, gitt som gave eller solgt (som jeg har gjort - i tilfelle av dette bestemte maleriet, for $500). Etter min mening er det samme vanskelighetsgrader som å fargelegge i et fargebokbilde - unntatt du lager linjene først på et lerret, som du deretter farger inn med en pensel i stedet for et fargebok.