Avanserte Photoshop-effekter

 

Åpne filtergalleriet

Filtergalleriet, under menyelementet Filter, tilbyr ulike kunstneriske effekter. Velge Glødende bilder, for eksempel, forvandler et rolig bilde av en trekantet vei inn i et surrealistisk, nesten nattlig bilde med bare hint av farge som kommer gjennom. Skyvekontrollen kontrollerer i galleriet, forskjellig for hver type effekt, justere effekten og intensiteten av effekten. Skyvekontrollene for glødende kanter justerer kantbredden, kantens lysstyrke og glatthet.

Galleriet gir rask sampling av effektene. Ved å klikke 'OK' gjelder valget ditt til selve bildet. Når du velger en effekt for et bilde, kan du åpne filtergalleriet og legge til forskjellige effekter. Kombinasjonen av effekter på et bilde er begrenset bare av din egen estetiske følelse.

Effekter utover galleriet

Andre effekter under Filter-menyen som ikke er inkludert i galleriet, kan forandre et bilde betydelig. Ved å velge Filter / Distort / Spherize, kan du forvrene midten av bildet slik at det ekstruderer som om det vises på en sfære. Du kan justere hvor mye av en forvrengning du bruker. Effektene under Distort gjør at du kan endre formen på bildet på en rekke måter.

Andre effekter er mer subtile, for eksempel å legge til en lysflamme, noe som gjør et bilde skarpere eller utjevner flekker og støvmerker i et originalt bilde tatt fra film.

Bruk lag

Når du åpner et bilde i Photoshop CS3 for første gang, har det bare ett lag, merket 'Bakgrunn'. Mens du kan skape en effekt på det laget, er det i mange tilfeller ditt første skritt å lage et duplikatlag for å kopiere bildet slik at du kan endre det uten å påvirke det opprinnelige bildet. Velg laget som holder bakgrunnskopien, og begynn å eksperimentere med effekter.

Du kan også bruke lassoverktøyet, vanligvis med en fjær på rundt 10 piksler, for å kopiere kun deler av bildet til et nytt lag, og bruk en effekt bare på den delen. På bildet av damplokomotivet ble lokomotivet kopiert til et nytt lag, bortsett fra fronten, og en bevegelsesskarphet ble brukt for å vise hastighet. Resten av bildet var skarpt.

Blend Type på bilder

Velger Typeverktøyet oppretter et nytt lag for lettering, men for å få ordene til å være en del av bildet, og ikke bare som et overskrift plassert over det , du må blande typen inn i bildet. De skraverte 'jets' på murvegget tar tre lag og en effekt. Det andre laget holder ordet med en Texture-effekt av sandstein. Sett oppakthet av bokstaven til 95 prosent for å gjøre teksten synlig, men kopier delen av murstein under ordet, og lag det øverste laget. Reduser oppakket av topplaget nok til 17 prosent i denne prøven, slik at det virker som mursteinene viser gjennom den tilsynelatende maling.

Ved å bruke Transform-valget under Rediger-menyen, kan du også justere typen for å matche bildet, for eksempel en vinklet vegg eller en vei som går inn i avstanden.

Eksperiment

Photoshop er et komplekst program, men det er også et tilgivende program som oppmuntrer til eksperimentering. En effekt vil se bra ut på ett bilde, men fryktelig på en annen. Den eneste måten å vite er å prøve din egen kombinasjon av effekter og justeringer for å få bildet til å gå langt utover det du fanget i linsen. Adobe Photoshop tilbyr noen enkle verktøy for å oppnå imponerende teknikker. Ved å bruke dem effektivt, kan du slå et vanlig bilde til et øyeformende kunstnerisk bilde. Ikke bare avhengig av filtergalleriet, og ikke avhengig av bare en effekt. Lagringseffekter kan ta deg til det avanserte nivået i Photoshop.