Hvordan hindrer lysforurensning vår evne til å se natthimmelen?

 

Dårlig utformet belysning

Utendørs belysning er nødvendig for sikkerhet og bekvemmelighet, men mange av bruksmidlene som brukes i dag, er dårlig designet. De styrer ikke hele lyset nedover der det er nødvendig, men tillater så mye som 30 prosent av det å unnslippe opp i nattehimmelen, der det kan få skadelige effekter.

Sky Glow

Lett rømmer oppover inn i atmosfæren spretter av luftmolekyler, fuktighet og støv og reflekteres tilbake til øynene. Dette er fenomenet kjent som himmelglød, som er mest uttalt i bysentre. Denne forstyrrelsen fra annet lys i atmosfæren kutter ned på øynene dine ' evne til å oppleve stjerner. Stjernene er i virkeligheten 'skyllet ut'.

Fysiske effekter

Manglende eller overdrevent sterke lys har også en fysisk effekt på øynene dine. Elevene dine kontrakt for å kutte ned mengden lys, la inn i øynene dine. Dette påvirker din evne til å plukke ut svakere lys fra stjernene, fordi øynene dine ikke er 'mørkt tilpasset.'

Astronomi

Profesjonelle stargazere - astronomer - finner arbeidet sitt stadig mer hindret av lysforurensning. Det går utover å ha deres syn på stjernene skjult. En av måtene som astronomer utfører sin forskning på, er å splitte fra hverandre forskjellige typer lys, synlige og usynlige, som blir utsendt av fjerne gjenstander som andre galakser. De registrerer disse dataene på et spektrogram for å lære mer om kjemikaliene som utgjør stjernene. Noen typer utendørs belysning, for eksempel kvikksølvdamper, avgir lys som også blir registrert på spektrogrammet, noe som gjør dataene svært vanskelige å lese.

Andre negative effekter

Dårlig utformet belysning som tillater energi å unnslippe oppover der det ikke er behov for, er sløsing med ressurser. Gatebelysning er dyrere enn det burde være og kaster bort mye strøm. I tillegg påvirker lysforurensning nattlige dyr, kutte ned på deres habitatområder. for kreftforskning blir det gjort nytt arbeid i effekten av nattbelysning på mennesker, noe som tyder på at mangel på mørke påvirker befolkningens hormonbalanse, som fører til problemer som varierer som vektøkning og brystkreft.

Løsninger

Flere verdensomspennende kampanjer oppfordrer både huseiere og kommunale myndigheter til å erstatte ineffektiv og dårlig utformet utendørs belysning med 'dark sky approved' inventar. Disse armaturene styrer alle sine lys nedover på gatekroppen, slik at himmelglød er drastisk kuttet. Lys forurensning er et voksende problem rundt om i verden, etter hvert som befolkningen øker og intensiv aktivitet i bysentre øker. Lys forurensning endrer radikalt utsikten over nattehimmelen. I ørkenen om natten er millioner av stjerner synlige og Milky Way kan tydelig settes. Men i de største byene er bare en håndfull stjerner lyse nok til å overskride menneskeskapte lysforurensninger.