Grevys sebrainformasjon

 

Geografi

Grevy sebra på en gang streifer de tørre skrublandene og flate sletter i nasjoner som Somalia, Kenya og Etiopia i de østlige delene av Afrika. I dag tror biologer at sebra er utryddet gjennom Somalia og bare bor i de nordlige områdene i Kenya og noen steder i de sørlige regionene i Etiopia.

Identifikasjon

En av disse zebrasene er typisk fra 50 til 60 tommer høye på dens tåke (skuldre) og veier i området mellom 770 og 990 lbs., Med hannene større enn hunnene. Grevys sebra er større enn andre zebraer, og ørene er mye mer avrundede. Mageområdet mangler noen markeringer, og de svarte stripene på en Grevys sebra er tydeligere enn andre typer zebras.

Oppførsel

Som alle zebraer, er Grevys sebra en beite som forbruker uansett vegetasjon det kan finne. Det er avhengig av å finne en levedyktig vannkilde og må ofte gjøre lange overganger for å finne en. I motsetning til andre beitearter i Afrika danner disse zebras sjelden noe som ligner en flokk, med de voksne som beveger seg fra en liten gruppe til hverandre hver dag. Den mannlige zebraen har territorier så store som to kvadratkilometer, og hingstene vil mate med hunnene som kommer inn i den som ønsker å spise og drikke.

truet

Befolkningen i Grevys sebra lider av poaching, som folk vil drepe dyret for å være skjult til tross for at det nå er mot loven. Tap av habitat har også skadet denne arten, da den nå skal konkurrere med husdyr for mat og vann. Vanntap fra deres rekkevidde på grunn av vanning for landbruk også påvirker Grevys sebra. Saint Louis Zoo nettside sier at tallene på denne sebra droppet fra ca 15 200 så nylig som 1977 til rundt 2200.

Morsomme fakta På San Diego Zoo nettstedet står det at zebras vil tømme tennene i det som ser ut til å være en slags smil når andre zebraer tilnærming, som faktisk er en fredelig hilsen. Zebraen har eksepsjonell nattesyn og dets striper gir det beskyttelse mot rovdyr. Når zebras står sammen, blander stripene ofte en fiende, da det ikke kan finne ut hvor en ender og en annen begynner. Navngitt for en fremtredende fransk politiker er Grevys sebra den største av de afrikanske zebras og en truet art. Grevys sebra, ifølge African Wildlife Foundation-nettsiden, er en nærmere slektning for den ville rumpen enn hesten og har tydelige forskjeller fra andre zebras. Grevys sebra er ikke en sosial flokk som andre zebraer, og dyret tilbringer mesteparten av sin tid på dagen.