Hvordan sendes CWD?

 

Ekskresjoner

Sykdommen ser ut til å bli overført gjennom spytt, avføring og urin. Disse animalske utsöndringene kan forurense jord med sykdommen.

Direkte kontakt

Direkte kontakt mellom et sunt dyr og en sunn, kan også utgjøre risikoen for overføring av CWD. Fjernelse av syke dyr fra resten av befolkningen er gjort for å begrense spredning av sykdommen.

CWD og mennesker

Det er ingen tegn på at mennesker får CWD. Anstrengelsen er mest sannsynlig en prionsykdom, der et unormalt protein forandrer normale proteiner. Prionsykdommer går sjelden over arter.

Forholdsregler

Wildlife management tjenestemenn i hele USA foreslår å ta forholdsregler som å unngå overdreven håndtering av organsvev og iført latekshansker når de arbeider med hjort eller elgkjøtt. De foreslår også at man ikke spiser orgelkjøtt fra hjort, elg eller elg.

Fetuser

Det er ingen åpenbar risiko for overføring fra en mor infisert med CWD til hennes ufødte foster. Et ungt eller nyfødt dyr kan imidlertid få CWD fra forurenset jord og omgivelser. Kronisk utslettssykdom (CWD) er en dødelig lidelse som påvirker hjort, elg og elg. Det angriper hjernen og sentralnervesystemet, og får hjernen til å utvikle svamplignende hull. Det er lite kjent om hva som forårsaker CWD.