Slik fotograferer du en tur til Holland

 

1.

Noen mennesker reiser til Holland og ser bare Amsterdam. Mens Amsterdam er en av de mest fantastiske byene i Europa, bør det ikke være ditt eneste reisemål i Holland. Mens du er i Amsterdam, sørg for at du besøker Anne Frank House. Museet er inne i huset hun var skjult i årene før hennes mord og er et must se. Jeg tok dette bildet av skolebarn som gikk ut og tenkte for meg selv at Anne må ha vært vitne til en lignende scene fra hennes skjulested.

2.

Det er hager og plazas overalt i Amsterdam . PIctured er en liten gatehage overfor Heineken Brewery, som er ubetydelig på alle måter, bortsett fra at den fortsatt er pen. Jeg kaller disse kaste hager siden de er overalt.

3.

Holland er først og fremst et katolsk land, og det er mange kirker store og små. Alle kan ta bilder av kirkegårder og eksteriør. Utfordre deg selv som fotograf for å ta bilder av kirkeinteriøret, som er helt unike og forskjellige. Utfordringen er at du ikke kan bruke flash i de fleste av kirkene, selv om de ikke fraråder fotografering. Dette bildet er det indre av The Old Kirk i Amsterdam.

4.

Uansett din religiøse tro, ikke bare besøk kirkene. Ta en tur til den portugisiske synagogen. I 1492 utviste Spania sin jødiske befolkning. Over 100 år senere begynte deres etterkommere som ønsket å leve som jøder, å ankomme i Amsterdam. På den tiden var den nederlandske republikken i krig med Spania, for å unngå å bli identifisert med den spanske fienden Disse flyktningene kalte seg 'portugisiske' jøder og de bygde denne store synagogen. Helt opplyst av lys, den er åpen for publikum og har en aktiv menighet.

5.

Lei en bil og komme ut av Amsterdam for dagen. De fleste utleiefirmaer tilbyr daglige utleie og ligger i nærheten av store hoteller. Hør sør for Utrecht eller 'Castle Country' som jeg kaller det. Hver liten by synes å ha en slags slott eller palass. Dette bildet er Slot Zeist tatt i en liten by i nærheten av Utrecht.

6.

Du trenger ikke å forlate Amsterdam for å se et slott. Den Wagg er et vakkert gammelt slott i sentrum av byen, bygget på en vakker plaza. Innsiden tennes helt av stearinlys og serverer god mat og drikke i en minneverdig setting. Fortsett å utfordre deg selv til å fotografere dette enestående interiøret.

7.

Ta bilder av folket i Holland. I hver liten by finner du folk som spiller musikk eller gjør håndverk. På bildet er en person som lager tresko. Det er vanskelig å tro at noen kunne ha det med seg. Det er også vanskelig å tro at de starter med et så stort stykke tre.

8.

Besøk Keukenhof, som er en av de største lyspærer og blomster i verden. Du kan ta tog og buss fra Amsterdam, og på våren vil du se felt av voksende blomsterløk fra togvinduet. Pærer er en stor bedrift i Holland. Det tar det meste av dagen å utforske hagen til Keukenhof, så sørg for at du har gode tursko og ikke glem å besøke labyrintshagen.

Tips og advarsler

  • Dra nytte av de lange dagene om sommeren. På grunn av den nordlige beliggenheten er lyset til nesten 11 Hollands plassering på planeten gir en unik 'farge' til det lyset du ikke finner i USA.
  • Les alltid om lokale skikker og spør alltid før du tar bilder inne i en offentlig bygningen.
  • Se Ressurser nedenfor for linker til Nederlandsk turistinformasjon.
  • Holland, eller Nederland som resten av verden vet det, er et fascinerende reisemål. Du kan finne flotte slott, hager, museer og kaffebarer (som ikke serverer kaffe) i nærheten. Landets historie er fascinerende, og de flamske borgernes oppfinnsomhet og varme gjestfrihet er legendarisk. Les videre for noen få fototips før du pakker kameraet ditt og tar av.