Slik publiserer du en DIY-bok av dikt

 

1.

Samle alle dine dikt og skriv dem inn i et enkelt Microsoft Word-dokument. Proofles hvert dikt forsiktig, da selvutgivelse ofte betyr at du ikke vil jobbe med en redaktør under publiseringsprosessen. Å ansette en frilansredaktør for å korrekturlese boken din er også et alternativ, som vil innebære en annen utgift. Skriv inn en tittel for din diktebok på første side, etterfulgt av navn og kontaktinformasjon for utgiveren. Skriv inn din biografi og en dedikasjon hvis du ønsker å inkludere en på den siste siden.

2.

Finn en selvutgivende nettside, for eksempel Lulu, Art Bookbindery eller Instant Publisher. Forskning noen få alternativer for å sammenligne tilbudte tjenester og prisalternativer. Registrer deg hos utgiveren ved å sende inn e-postadressen din eller ring telefonnummeret som nettstedet gir.

3.

Logg inn på selvutgiverens nettsted med medlemsinformasjonen din og Start et nytt prosjekt. Velg hvilken type format du vil ha for din diktbog --- paperback, innbundet eller e-bok.

4.

Fyll ut skjemaet som leveres av selvutgiverens nettsted. Ha ditt Word-dokument fra trinn 1 klart, da du må skrive inn tittelen, navnet ditt, en beskrivelse og (hvis du velger å ha en) et internasjonalt standard boknummer (ISBN). Du kan få et ISBN ved å be om en på ISBN.org, som belaster avgifter som starter på $125 for et enkelt ISBN. Flere nettsider for selvpublisering inkluderer ISBN som en del av pakken, vanligvis til en lavere avgift, så undersøk nøye utgiveren du velger å se om dette er en del av avtalen.

5.

Velg en mal for din poesibok. Hvis selvutgiverfirmaet du har valgt, gjør det mulig å tilpasse dekningsdesign, bør du vurdere å ansette en profesjonell grafisk designer eller kunstner for å lage et deksel til boken din. Mange poesibøker inneholder også illustrasjoner, et alternativ du kan utforske selv om du ikke er artist ved å besøke Hire an Illustrator.

Klikk 'Publiser' når du har fullført alle trinnene som nettstedet for selvutgivelse krever. Gå til 'Bestill' og legg inn en bestilling for en kopi av dikterboken din til korrekturlesing. Utgiveren skal sende boka til deg innen to uker. Proofles boken veldig nøye og send den til andre til korrekturlesing før du bestiller flere eksemplarer.

Tips og advarsler

  • Det er mange selvpubliserende bedrifter og forfengelighet utgivere på Internett, hver med forskjellige prosesser og avgifter. Mens noen er anerkjente, er andre bare svindel. Ta deg tid til å Les noen kontrakt veldig nøye før du signerer, da de små individuelle kostnadene for bestilling, utskrift, redigering og Andre elementer kan legge opp raskt.
  • Mange poesibøker følger et annet format basert på lengden på linjene og typen dikt. Din selvutgiver bør gi deg en god frihet til å være kreativ med formateringen, så studer andre poesibøker for en ide om hvordan du best kan presentere poesien din.
  • Å skrive en samling poesi er en utfordrende og ofte vanskelig oppgave, og publisering av en diktebok kan ta enda mer arbeid. Hvis du er interessert i å dele din dikteboks med familie og venner, kan du selv gjøre det ved å finne et selvutgiver for å skrive ut boken din.
    PDF:c36