Maskiner som bruker hydrogen til å produsere elektrisitet og vann

 

Hindringer

Det viktigste hindret for bruk av hydrogen er at nesten alt hydrogen på jorden er bundet til vannmolekyler og hydrokarboner, og det må brukes betydelig energi for å frigjøre den. I november 2006 rapporterte Popular Mechanics magazine at 95 prosent av USAs hydrogen ble produsert av naturgass. Ved å bruke fossilt brensel som råmateriale eller energikilde for å trekke ut hydrogen, er det selvsagt selvsagt. Det koster for tiden ca $6 for å produsere en kilo hydrogen, tilsvarende i energi til en gallon bensin.

Nye hydrogenproduksjonsmetoder

Hydrogen lover mye og det er mye på spill, så nye hydrogenproduksjonsmetoder søks. Major forskning i dag er fokusert på å produsere hydrogen fra fornybare energikilder. I januar 2009 annonserte Universitetet i Aberdeen en metode for å omdanne etanol til hydrogen. Andre forskere undersøker også billigere, mer karbonneutrale produksjonsmetoder, inkludert prosesser som elektrokjemisk, termokjemisk, fotokjemisk , fotokatalytiske og fotoelektrokjemiske.

Hydrogenforbrenningsmotorer

Hydrogen kan brennes i stedet for bensin i en modifisert bensinkombinasjon ustionmotor, enten alene eller blandet med naturgass. Det amerikanske departementet for energiens (DOE) Vehicle Technologies-eksperimenter finner at slike motorer er 25 prosent mer drivstoffeffektive enn deres bensindrevne motstykker. DOE ser dette som en viktig mid-path-teknologi når vi flytter til en hydrogenøkonomi.

Brenselceller

Den mest synlige og lovende hydrogenenergiprodusenten er brenselcellen. Generelt fungerer brenselcellene på samme grunnprinsipp som batterier, bortsett fra at kjemikaliene som kreves for reaksjonen, kan fornyes og så har brenselcellen teoretisk et ubegrenset liv. Brenselceller konverterer strømmer av hydrogen og oksygen til vann og produserer elektrisitet i prosessen. I vår energisvette, miljøbevisste verden, hva kan være mer lovende?

Fordeler Over Andre fornybare kilder

Sol-, vind- og tidevannskilder er alle intermitterende, variable og lokaliserte. Som en erstatning for vårt fossile drivstoffavhengige energinettet vil de kreve innspilling fra en annen, mer stabil kilde som bufferkapasitet. Nukleær, vannkraft og geotermisk energi har alle potensial, men hver har sine egne mangler; Nuklear har problemer med lagring av avfall, mens vannkraft og geotermisk nok ikke kunne klare den nødvendige kapasiteten. Mens den har sine motstandere, har en forskerbar vei til en hydrogenøkonomi blitt skissert av forskere, og det er absolutt en av de ledende kandidatene til å bli «energikilden» i fremtiden. Nesten alle aspekter av det moderne liv drives av, laget av eller berørt av petroleum og andre fossile brensler. Det er ingen overraskelse da at verdens oljeforsyning svekker seg mot et tipppunkt og miljøet blir mer og mer skadet ved bruk av fossile brensel, blir søket etter levedyktige alternative energikilder stadig viktigere. Hydrogen har mye løfte som en potensiell erstatningsenergikilde.