Slik rengjør du rust med en batterilader

 

1. Legg vann til plastbeholderen en gallon av gangen, og bruk en permanent markør for å markere en linje for hver gallon. Dette vil gjøre det lettere å fylle opp beholderen senere, hvis du fortsetter å bruke den.

2.

Rør en spiseskje med å vaske brus eller lut i vannet for hver gallon tilsatt, noe som gjør en elektrolyttoppløsning. Disse er harde på huden, så bruk gummihanskene og øyevernet for å unngå skade.

3.

Plasser det lange flate stykket eller metallstykkene du bruker som anode inn i elektrolyttoppløsningen. Den ene enden skal stikke ut av vannet. Bruk en klemklemme for å sikre den på siden av plastbeholderen. Hvis du bruker mer enn ett stykke metall, kan de kobles til 10 til 14 gauge ledningen. Ledningen kobles deretter til batteriladeren som angitt i trinn 7.

4.

Vri en del av 10 til 14 gauge ledningen rundt hvert objekt som skal rengjøres. La det være nok ledninger slik at den stikker ut av vannet for å koble til batteriladeren.

5.

Demp det rustne metallobjektet eller gjenstandene i vannet, sørg for at de IKKE rører anodemetallet.

Koble ledningene som stikker ut fra de rustne metallobjektene til den svarte ledningen fra batteriladeren.

7.

>

Koble den røde ledningen fra batteriladeren til anoden.

8.

Koble batteriladeren til et GFI-beskyttet uttak og slå den på . Bobler vil begynne å stige av metallobjektene og anoden, noe som indikerer at prosessen har begynt.

9.

Legg metallobjektet i løsningen så lenge det trengs for å vri rust svart. Du må kanskje fjerne metallobjektene og rengjøre dem med vann og metallbørsten for å se hvordan prosessen går. Hvis det fortsatt er rust, kan du returnere dem til løsningen for videre elektrolyse.

Tips og advarsler

  • Effekten er noe begrenset til området direkte langs anodens linje, slik at du kan bruke mer enn en anode til å gi mer overflate.
  • Hvis et av de rustne metallobjektene berører anoden, vil måleren indikere en stor mengde strøm som strømmer. Hvis dette skjer, må du slå av og trekke ut batteriladeren, plassere metallobjektene, og prøv igjen.
  • Denne prosessen fjerner maling og fett i tillegg til rusten.
  • Metallet objekt som brukes som anode vil forringes, så bruk ikke noe som du vil bruke senere.
  • Ikke la metallobjektet bli rengjort, kom i kontakt med anoden.
  • Plugg batteriladeren til et uttak som er GFI-beskyttet eller har en bryter.
  • Kontroller at batteriladeren ikke er tilkoblet til du er klar til å slå den på.
  • Rust kan fjernes fra metall ved en prosess som kalles elektrolyse. Dette oppnås ved å bruke en batterilader for å gi en elektrisk strøm. Denne metoden fungerer mest effektivt hvis prosessen gjøres sakte, slik at pitting og korrosjon minimeres. Det fungerer best på jern og stål, men også andre metaller kan rengjøres også. Organisk materiale som tre eller skinn påvirkes negativt av denne prosessen, så pass på at du ikke fordyper trehåndtak eller fjern dem helt før du utfører elektrolyse. Når dette settes opp, kan denne beholderen og elektrolyttbadet gjenbrukes mange ganger.