Om Profesjonell Kamera Rengjøring

 

Generell rengjøring

Den mest grunnleggende formen for kamera reparasjon er en generell rengjøring. Siden lyset passerer gjennom og reflekteres av flere overflater inne i objektivet og kameraet, er det mange poeng hvor en støvete eller fettete overflate kan påvirke kvaliteten på bildet. Rengjøring av kameraets overflater med linsevannsløsning som løsner smuss og fett, er et godt første skritt. Dette kan innebære demontering av kameraet, noe som er vanskelig å gjøre uten de riktige verktøyene og kunnskap om kameraets konstruksjon, som er hvorfor det er best igjen for en profesjonell. Deler som kan rengjøres, kan inkludere speilboksen, som inneholder refleksspeilet og søkeren, som kan inneholde en pentapris eller andre objektivkonfigurasjoner som påvirker fotografens syn på motivet i stedet for kameraets bilde selv. En kamerarengjøring inkluderer også bruk av trykkluft for å blåse kameraet rent, slik at når kameraet er forseglet på nytt, blir det ikke satt støv eller partikler innvendig.

Rengjøring av elektriske komponenter

De fleste moderne kameraer, enten digitale eller filmkameraer , bruk noen form for elektroniske systemer, enten for å produsere en blits, meterlys, sette eksponering automatisk eller justere noen andre innstillinger. Disse elektroniske systemene har sine egne spesielle behov når kameraet betjenes. Kretskortene må være rene for å fungere effektivt. Hvis de har oppbygget korrosjon over tid eller blir støvete, kan de få feil kontakter som medfører uønsket oppførsel. Rengjøring av disse kretsene med denaturert alkohol er den beste måten å fjerne slike buildup på. Batterikontakter kan også bli korroderte og må rengjøres på lignende måte. Kretskortene på mange kameraer kan være spesielt vanskelig å få tilgang til, og i tilfeller der det er alvorlig skade, må de kanskje byttes ut.

Lensrengjøring

En kameras linser, enten faste eller flyttbare, også krever periodisk rengjøring. Selv om glasselementene inne i et objektiv skal forsegles fra utemiljøet, utvikler ufullkommenheter ofte i linsekabinettet over tid, noe som gjør at støv kan komme inn i linsen. Når det er i linsen, kan dette støvet være vanskelig å fjerne, selv med komprimert luft eller et vakuum. Demontering av linsen kan være nødvendig, slik at hvert element kan rengjøres enkeltvis med en spesiell linserengjøringsløsning (vanligvis en alkohol- eller ammoniakkbasert løsning). Når det gjelder belagte linser, inneholder spesifikke instruksjoner om hvilken type glassrenser som skal brukes, må følges for å unngå å skade det tynne belegg som gir slike linser sine egenskaper. Når alle elementene er rengjort, kan linsen settes sammen og forsegles så tett som mulig for å unngå id fremtidig forurensning.

Lysisolering

Når det gjelder filmkameraer, når kameraet er blitt rengjort og montert igjen, må det igjen gjøres lettisolert. Dette innebærer vanligvis å erstatte skumpolstringen som omgir døren til rommet hvor filmen er plassert. Ofte måtte dette skummet fjernes for å få tilgang til kameraets interiør, skummet som er intakt vil bare vare i flere år før det blir sprøtt og trenger utskifting.

Hvis lysisolering ikke oppnås, så film vil lide uønsket eksponering som vil resultere i forvrengte eller overeksponerte bilder. Et kamera kan testes for å se om det er letttette ved å plassere et lite lys inni og deretter lukke kameraet mens du er i et mørkt rom for å se om noe lys kan scape Det er en enda grundigere (men mer tidkrevende og kostbar) måte å teste lysisolasjon på. Skyt en film under ulike lysforhold.

Rengjøring av digitale kameraer

Digitalkameraer fungerer annerledes enn tradisjonelle filmkameraer og krever deres egne rengjøringsprosedyrer. Rengjøring av linsen til et digitalkamera er det samme som å rengjøre andre linser, men selve kameraet består av digitale lyssensorer i stedet for optiske elementer (glass og speil). Rengjøring av digitale c ameras sensor (funnet bak linsebelegget) kan gjøres på flere måter. Det vanligste er å bruke metanol, en farlig flytende kjemikalie regulert på mange steder på grunn av brennbarheten. Bruk av metanol er den eneste rengjøringsmetoden som forespråkes av de fleste produsenter av digitale kameraer, da det ikke medfører fare for skade på sensoren. Andre kjemiske rengjøringsmidler og spesialbørster finnes også for rengjøringssensorer. Bruk av trykkluft eller støvsuger for å fjerne støv er også vanlig, men det må utvises ekstrem forsiktighet for å unngå fysisk skade på sensoren ved direkte kontakt. Et kamera er et presisjonsinstrument som bare kan ta bilder når alle systemene fungerer som de skal. Omsorg for et kamera er viktig, men selv de mest vedlikeholdte kameraene vil trenge sporadisk reparasjon. Profesjonell kamera reparasjon er gjort med oppmerksomhet på problemer kameraet kan ha, så vel som hvilken type kamera det gjelder.