Slik kobler du et solcellepanel til 12 volt

 

1. Legg din første solcelle på stedet det vil være når enheten er fullt konstruert, og så mye sollys som mulig. Wrap de fjernede endene av ledningene til multimeterens terminaler og måle utgangen.

2.

Tre flere solceller i serie for å øke spenningen (om nødvendig) av kobler ledningene fra solceller positive til negative til du bare har en negativ og en positiv gjenværende. Mål utgangen i sterkt sollys etter at du har lagt til hver solcelle.

3.

Løs alle solcellepanelene sammen på deres tilkoblingspunkter, og fest de to gjenværende ledningene til strøminngangene av enheten.

4. Legg hele konstruksjonen i det mest solgte sollyset, og la flere sekunder få solceller til å samle nok energi til å koble enheten.

Tips og advarsler

  • For å sikre at enheten alltid får den strømmen den trenger, bør du vurdere å overskride antallet solceller som kreves.
  • Som alle andre strømkilder må solcellepanelene levere minst den minste strømmen som er nødvendig for å aktivere enhetene de er koblet til. Men et solpanel som kaller seg et '12 volt' solpanel, kan lyve for deg, da disse målingene bare er av panelets topp ytelse, og kan ikke stole på konsekvent. Hvis enheten krever 12v, må du måle utgangen på solcellepanelet mens du bygger kretsen for å sikre at enheten din får strømmen behov.