Zener Diode Informasjon

 

Zener Spenning

Zener spenning er mengden spenning som kreves for en diode for å tillate omvendt strøm og er punktet ved hvilket standard dioder svikter, ifølge reuk.co.uk. Zener dioder er laget slik at zener spenningen skjer på et nivå lavere enn det som ville forårsake diodefeil.

Bruk

Typisk bruk av en zener diode er som spenningsregulator i strømkretser, spesielt strømforsyningskretser, rapporterer allaboutcircuits.com. Zener-dioder er også fellesbruk som en del av enkelte integrerte kretser.

Spenningsområde

Zener-spenningene som zener-dioder er designet for å imøtekomme, kan variere fra så lite som 2,7 volt til flere hundre volt.

Temperatur

Allaboutcircuits.com rapporterer at zener dioder, som de fleste elektriske komponenter, vil mislykkes på grunn av overflødig varme. Dette er spesielt viktig når du designer en krets, da zener dioder produserer varme som et biprodukt av deres funksjon.

Spenningsfeil

I en situasjon der det ikke er feil, kan temperaturendringer fortsatt forårsake spenningsfeil i zener dioder. Spenningsfeil fra 5\% til 10\% fra spesifikasjonen er normal, rapporterer allaboutcircuits.com Dioder er komponenter som brukes i elektronikk for å begrense strømmen til en enkelt retning. De fleste dioder vil mislykkes hvis nåværende beveger seg i motsatt retning. Zener dioder er en spesialisert diode laget spesielt for å tillate nåværende å bevege seg i begge retninger.