Hva er en bokstart?

 

Betydning

Boklanseringer er en måte å tromme opp på spenning og salg for en ny bok. Datoen boken kommer i butikkene er faktisk kulminasjonen av måneder eller år med innsats. Først skriver forfatteren manuskriptet. Deretter kjøper et forlag det, og en redaktør redigerer boken. Produksjonsavdelingen designer den, markedsførings- og publisitetsavdelingene prøver å tromme opp, salgsstyrken selger den til bokhandlere og detaljhandelskjeder. Kopier sendes til anmeldere, som kanskje godt vurderer boken før den er til salgs. Når boken vises på hyller, har nesten alt viktig arbeid gått inn i det.

Funksjoner

Bokstarter kan være landsomfattende eller begrenset til noen uavhengige bokhandlere. Nasjonale kjeder bestemmer hvilke bøker de kommer til å lagre. De bestiller ikke hver bok som er publisert. Plassering av bøker er også forhåndsbestemt. Når en ny bok er omtalt i et fremre vindu eller på et displaybord eller ved siden av kassaapparatet, er det fordi utgiveren bestemte seg for å bruke ekstra markedsføringspenger på den boken. Den spesielle behandlingen er også kjent som 'co-op marketing', fordi den bare virker hvis bokhandelen samarbeider og er enig i at boken er verdig plassering. De fleste nye bøker er gjemt anonymt i hyller.

Typer

Noen boklanseringer har temaer. Jacqueline Jager Houtman skrev en barns bok om 'The Reinvention of Edison Thomas.' Ved bokens lansering serverte hun cupcakes i form av et periodisk bord. Cupcakes som representerer edle gasser var flavored citron. Andre boklanseringer har kjendiser, som kan være en god måte å øke pressedekningen på. Da mote designer Olivier Deskens lanserte sin bok, deltok mange fashionistas, inkludert berømte redaktør Anna Wintour.

Plassering

Plasseringen av en boklansering bør understreke bokens tema. For eksempel, da Portland s utgav 'Oregon Stories', en samling historier og dikt om Oregon, holdt den bokstart på Oregon Historical Society Museum. Da British Wildlife Trust holdt en bokstart for en ny naturbok, holdt lanseringen klokken 5 på en park, slik at besøkende kunne lytte til fugleanrop.

Tidsramme

Boklanseringer går veldig fort. Uker etter at boken går i trykk, kan det hende at det er utenfor bokhyllene og returnert til forlaget. Ifølge forfattere Arielle Eckstut og David Sterry i 'Putting Your Passion Into Print' har bokhandlere rett til å returnere alle bøkene de har kjøpt. Så en bokhandel kan betale for 10 eksemplarer av en bok. Men hvis det ikke selger raskt, har bokhandelen rett til å returnere alle disse bøkene og bli kreditert for dem. Et forlag som står overfor mange avkastninger, kan bestemme seg for å selge resten av boken med en dyp rabatt.

Betraktninger

Utgivere kan betale for en bokklansfest for bestselgende forfattere eller debutforfattere med en lovende bok. Men de fleste forfattere betaler for bokklubbspartiet seg selv og ordner for bokhandel. lanseringen kan også starte en bokreise, hvor forfatteren reiser fra by til by som fremmer sin bok. 'Virtuelle' bokturer blir populære, der en forfatter besøker en serie blogger, blir intervjuet og har sin bok anmeldt. < h2> Misforståelser Noen forfattere finner bokstart dagen for å være anti-climactic. Etter all forventning kommer boken og ingen merker. Bestselgende forfatter Anne Lamott skriver at den dagen en av hennes bøker ble lansert, nei en kalte henne bortsett fra en venn som også hadde en boksalg ched den dagen. Hun beskriver telefonen som 'stille som død med et kaldt hode.' Likevel vil få forfattere gi opp spenningen av dagen. Forfattere drømmer om boklanseringer. Offisielt er en 'bokstart' den dagen forlaget slutter sitt redaksjonelle arbeid på forfatterens manuskript og overfører det til produksjons- og markedsavdelingene. Men for de fleste forfattere og lesere betyr 'bokstart' datoen den lange 'Bokstart' refererer også til festen som ofte følger med den nye boken. Feiringen kan være en intim mellom forfatter og familie, men noen bokstarter legger stor oppmerksomhet.