Informasjon om Emu Bird

Informasjon om Emu Bird

 

Utseende

Emus har lange nakke, skarpe nebber og lysebrune fjær. De har lange trekantede føtter og en talon på hver fot.

Størrelse

Emus kan nå en høyde på 5 til 6 1/2 fot og kan veie opptil 130 pund. Mann emus er generelt mindre enn hunnene.

Habitat

Emus bor bare i Australia. De finnes i de fleste områder av kontinentet, selv om de unngår store ørkenregioner og svært tett skog. I Australia's Threatened Species Conservation Act vises emuene som truet.

Diet

Emus spiser et variert kosthold av bær, korn, blomster, insekter og grubs. Emus svelger også steiner for å miste mat i kråket , en type spesialisert mage.

Reproduksjon

Emus finner partnere gjennom hele sommeren og avler om vinteren. Kvinner legger clutcher av store grønne egg, det er generelt åtte til 10 egg, som hver veier omtrent et pund. Hold kuplingen i åtte uker for å inkubere eggene.

Morsomme fakta Emus har to par øyelokk. De bruker ett par for å holde ut støv og den andre å blinke. Emu (Dromiceius novaehollandiae) er en stor fugl som finnes i Australia. Emu er den største fuglen i Australia og den nest største fuglen i verden. Emus kan ikke fly, selv om de kan kjøre med hastigheter opptil 30 miles i timen.