Skannet Film Vs. Digitale utskrifter

 

Korn

Fuzziness i skyggene er naturlig for utskrifter laget av skannet film. Denne kornstrukturen er en del av filmmediet. Små fragmenter av emulsjonen er synlige i utskriften, hvor mørke skyggedetaljer aldri ble registrert av kameraet. Digitale utskrifter kan også vise et tap av kvalitet i skyggene. Digitalt korn kalles støy, og kan vises som små røde, grønne og blå prikker eller piksler.

Farge

Forbedre fargen på et bilde er enkel fra både skannet film og digitale bilder. Siden begge behandles ved hjelp av en datamaskin, kan bruk av fotoredigeringsprogramvare enkelt gjøre justeringer til lysstyrke, fargetone og metning. Konvertering fra farge til svart og hvitt er også enkelt når bildet er lastet inn i en datamaskin. Avhengig av den opprinnelige eksponeringen kan både skannede film og digitale utskrifter ha god farge.

Klarhet

Fokusering, oppløsning og eksponering hjelper alle med å bestemme klarheten i et bilde. Digitale utskrifter vil se tydelige og skarpe, de ble tatt med en oppløsningsinnstilling som anbefales for ønsket utskriftsstørrelse. Dette må velges på digitalkameraet før lukkeren er klikket. Skarpheten av skannede filmutskrifter og digitale utskrifter vil også avhenge av eksponering og fokus på linsen ved opptak.

Service Times

Forvent å vente på utskrifter laget av skannet film. Prosessen er mer arbeidsintensiv enn å lage digitale utskrifter. Film må først skannes til en datamaskin, og deretter kan utskriften bestilles. Digital utskrift hopper over dette trinnet, og kan ofte utføres av kunden på en selvbetjent kiosk. Øyeblikkelig utskriftstjeneste kan forventes med digitale utskrifter og tillate minst en time eller over natten service for utskrifter laget av skannet film.

Kostnad

Betale mer for skanningsfilm bør forventes. Prosessen tar lengre tid enn å lage digitale utskrifter. Etter hvert som digital fotografering blir mer populær, og etterspørselen etter nedlastning av filmtjenester, forvent å se en økning i kostnadene for filmskanning.

Behandlingsselskap

Forvent bedre resultater i en fotofinishbutikk, i stedet for i en fotoavdeling av en stor boksforhandler. Små uavhengige fotolaboratorier legger vekt på kvalitet, og vil arbeide for å forbedre hvert bilde, fra film eller digital, for å holde kundene fornøyde. Større butikker som tilbyr fototjenester som bare en av deres mange tjenester, ofte batchprosessbilder for å følge med store mengder bestillinger, noe som fører til lavere kvalitetsutskrifter. Fotografer kan ha arkivpapirkopier av bildene sine gjort ved å ha filmnegativer skannet på et fotolaboratorium, eller ved å bestille digitale utskrifter fra sine digitale kamerafiler på nettet eller på et murstein- og mørtelfotolaboratorium. Begge prosessene resulterer i den trykte kopien av et bilde, men de varierer i kvalitet, bekvemmelighet og pris.
PDF:c65