Mountaineer Wood Crafts

  Håndlagde håndverk laget av industrielle fjellklatrere ble allerede blitt noe av en tapt kunst tidlig på 1900-tallet. På den tiden hadde det kommet et begrenset antall moderne produkter i Appalachians og Ozarks - områdene som vanligvis betraktes som fjellklatreres hjem - eliminerer behovet for å tilbringe timer med å bygge enkle møbler. Utøvere av disse håndverkene eksisterer fortsatt, men deres produkter er vanligvis beregnet til salg i stedet for hverdagsbruk.

Trestormer

Trekkkurver av fjellklatrere er vanligvis laget av sammenvevd strimler av hvit eik. Mange slike kurver utnyttet et dobbeltvevsmønster - en spesialitet av Cherokee-indianerne i Appalachia - som skapte en veldig sterk, tolagsbeholder. Wooden kurver er nå mer til dekorative formål, men opprinnelig ble de laget for oppgaver som å samle egg.

Treutskjæringer

Animal miniatyrer, dukker, leker og til og med store skulpturer er skapt av fjellklatrer. Carving var en gang en viktig inntektskilde for fjellfamilier med gjenstander opprettet ved hjelp av enkle verktøy som lommekniv, grovgull eller hammer og meisel.

Trefjellbaner

Fjelldulcimeren er kjent av mange navn, en få er hogfiddle, lap dulcimer eller musikkboks. Det lettspillte instrumentet er vanligvis formet enten som en timeglass eller en teardrop, har alt fra 3 til 6 strenger og er innstilt til en diatonisk skala som mangler sharps og leiligheter. Dulcimers kan være utsmykkede eller enkle, og er ofte laget med valnøtt og birk, furu eller gran topp og bunn.

Tre stoler

De tradisjonelle stolene som ble bygd av fjellklatrere, var komfortable, med caned seter og bakover-lutende bakre innlegg. Disse elementene, som dekker et bredt utvalg av stilvariasjoner, ble referert til kjærlig som 'settin' stoler. 'Hickory har vært det foretrukne treet til en fjellklatringstol', men aske og lønn er også populært.