Hvordan lage porselenplater

 

1.

Velg mellom to gipsforme med konkave og konvekse former og ensidige former som kommer i en rekke materialer, inkludert Styrofoam. Uansett hva du velger, spray et smøremiddel over overflaten (e) slik at du kan trekke ut platen uten å bryte den. WD-40 anbefales; Husholdningen Pam vil også gjøre jobben.

2.

Knead kaolin leire med vann per pakkeanvisning. Flate det ut med en kniv eller rullestift. Bruk en tosidig mold? Plasser leiret i den ene siden, og bruk en organisk svamp for å tampe den ned slik at den konturerer til formen. Bruk en enkelt mold? 'Slump' eller 'hump' den utrullede leiren inn i formen. I begge tilfeller kan du bruke skulpturverktøy, tannverktøy eller leireverktøy og en fuktig organisk svamp til å trimme og glatte.

3.

Senk den andre molden på leiren hvis du ' Bruk en to-mold system. Bestem hvor tykk tallerkenen vil være med mengden komprimering du bruker på porselenplaten. Bruk en fuktig svamp til å komprimere leire mens du arbeider for å unngå vridning. Hopp over dette trinnet hvis du bruker en enkelt mugg.

4. Tørk platen grundig - opptil 48 timer. Fjern den fra formen og bruk kaolin leirepasta til Fyll ut eller utjevne flekker. Glatt ut overflater med fint sandpapir eller verktøy. Lerearbeidere anbefaler en Sur-form eller rasp. Dette snekkerverktøyet etterligner en ostegitter og gjør en god jobb kveld ut av porselenlera. Ryd opp verktøymerket med en fuktig organisk svamp.

Brann porselenplaten ved 980 grader Celsius. Denne lavtemperaturen er nøkkelen til å produsere porøsiteten som er kjent for porselen. Den forbereder også overflaten for glassetrinnet.

Dipplater i en kommersiell glasur produsert av pegmatitt og kvarts og blandet like før påføring. Denne klare forsegleren krever hurtig dyp i badekaret. ferdighet og tålmodighet til å holde tallerkenen mens du fullfører denne prosessen. Tørk porselenplaten grundig --- i minst 48 timer --- før du lett berører overflater med favoritten din verktøy for å fjerne drypp, flekker, feil og ujevn flekker. Brann porselenplaten igjen ---- denne gangen ved 1380 grader Celsius --- for å fullføre prosessen.

Tips og advarsler

  • Tilfreds din indre håndverkere ved å lage firkantede porselenplater i stedet for runde ved hjelp av kryssfiner for å forme bunnformen og forseglede poser med maisstivelse for å trykke ut firkantet på platen.
  • Med mindre du er en skulptør, hvis du ønsker bas-relief design på overflaten av porselen plater, må du bruke molds med innsnevrede design for å oppnå dette resultatet.
  • Handelsruter mellom Kina og Italia blomstret da Marco Polo brakte den første bløtpasta porselen keramikk til Firenze. Kjærlig kalt 'porcellana', ble disse fine leiregenstandene en besettelse av storhertug Francesco de 'Medici, så han bestilte palassedmenn til å lage tusenvis av porselenplater, utfordrende arbeidere til å eksperimentere med stiler, ovner, lerblandinger og glasur. Selv om studioet ble demontert med hans død i 1587, ble porselenplattform aldri forsvunnet.