Hvordan skrive en biografi og slå den inn i en bok

 

1.

Forskning emnet for biografien. Hvis emnet fortsatt lever, bør du prøve å intervjue henne direkte, så vel som nærstående, registrere alle samtaler. Hvis ikke, intervju så mange direkte slektninger og venner som mulig. Skur også arkivressurser, for eksempel personlige dokumenter, fotografier, opptak og avisartikler.

2.

Sett sammen en oversikt over biografien. Fokus på problemene, spørsmålene og emnene i fagets liv som interesserer deg. De fleste biografier er lineære, men et stort unntak er Hermione Lee s 'Virginia Woolf', som er delt inn i kapitler om hovedemner i Woolfs liv .

3.

Skriv biografien. Med en disposisjon i hånden kan du jobbe på ulike deler av biografien samtidig, og samtidig beholde større bilde og omfang av arbeid i tankene dine. Hold publikum ditt - enten populært, nisje eller vitenskapelig - i tankene.

4.

Kild all informasjon nøye. Fotnoter informasjonen din på en riktig måte kan opprettholde troverdigheten din. Alle anførselstegn og psykologiske påstander bør være fotnote.

5.

Sett sammen en liste over agenter og utgivere som representerer biografer. Start med selskaper som publiserer et stort antall av biografier, og nå et bredt, internasjonalt publikum.

6.

Send søkebrev til agenter og utgivere angående biografien. e dine kvalifikasjoner, betydningen av boken og din kontaktinformasjon. Start brevet med en krok som henger på publikum.

7.

Forhandle en kontrakt med en agent eller utgiver som blir interessert i biografien. Arbeid gjennom revisjoner og ta opp eventuelle bekymringer. Når du er ferdig, bør du ha en publiseringsdato satt.

Å skrive en biografi og publisere den er en måte å gjennomføre historisk forskning som muligens kan nå et populært publikum. Hvis du bestemmer deg for å skrive en biografi av en stor kjendis, vil du sannsynligvis finne det lettere å finne forskningsmaterialer, få det publisert og selge kopier. Men å undersøke en biografi på en mindre iøynefallende figur muliggjør også mindre konkurranse.