Typer Airbrushes

 

Intern blanding

Luftspyler som blander malingen og luftstrømmen inne i airbrushens hode, kalles interne blandebatterier. Interne luftbørster gir et fint sprøytemønster i forhold til eksterne blandebatterier og brukes ofte av fagfolk eller de som har mer luftbrennerefaring. Fordi malingen blander seg inne i airbrushen, er interne blandebatterier lettere vanskeligere å rengjøre enn deres eksterne blandemotstander.

Ekstern blanding

Ekstern blandebatterier gjør at malingen og luften kan blandes utenfor luftpenselen på spissen av nålen der malingen slippes ut. Disse luftbørstene har en knott som styrer mengden maling utgitt på en gang og har et større sprøytemønster enn interne blandebatterier. Vedlikehold på eksterne blandebatterier er ganske enkelt fordi malingen blander seg utenfor airbrushen, slik at ingen bevegelige deler må rengjøres. Denne typen airbrush er et godt valg for både begynnende og erfarne airbrush artister.

Enkelt handling

Enkeltvirkende airbrushes har utløsere som bare kontrollerer mengden luft som flyter fra airbrush. Du kan ikke justere luftstrømmen, og mengden lakk utgitt må styres manuelt før du trykker på avtrekkeren. Interne luftbørster har en nåljusteringsskrue for å kontrollere mengden av maling som slippes ut, og eksterne blandebatterier har en væskedeksel som kontrollerer mengden av maling som slippes ut på single-action airbrusher.

Dobbelaktion

Dobbeltspalt luftbrush , også referert til som dual-action airbrushes, har en mer sofistikert trigger mekanisme enn single-action airbrushes. Kunstnere skyver avtrekkeren ned for å kontrollere luftstrømmen og trekker avtrekkeren tilbake for å kontrollere mengden av maling utgitt. Double-action airbrushes kan skape finere linjer og gi artister større kontroll for å skape interessante effekter og detaljer. Double-action airbrushes er vanligvis et valg av fagfolk eller erfarne airbrush-artister.

Sifonfôr

Luftbørster som bruker sidefôr eller bunnfôrkopper, noe som betyr at koppen som holder malingen, er festet til siden eller bunnen av airbrush, betraktes som siphon-feed airbrushes. Lufttrykket suger malingen gjennom et rør for å blande med luftstrømmen fra airbrushen. Disse typer luftbørster har vanligvis avtagbare kopper, noe som gjør det enkelt å rengjøre og raskt bytte farger.

Gravity Feed

Gravity-feed airbrushes har en maling kopp montert på toppen av airbrush. Mindre lufttrykk er nødvendig for å trekke malingen i å blande med luften fordi tyngdekraften spiller en rolle i å flytte malingen. Malekoppen er vanligvis festet til tyngdekraftsmatte luftbørster, så det er vanskeligere å rengjøre denne typen airbrush, og skiftende farger tar mer tid. Noen airbrush-artister liker også plasseringen av tyngdekraften, fordi de hindrer utsikten når de jobber med detaljerte områder av et maleri. En airbrush er en maleri-enhet som gjør at kunstnere kan male mange forskjellige overflater og lage intrikate og unike effekter uten å røre ved en pensel. Airbrushes kombinerer maling og luft sammen for å lage en malingsspray. Hvordan airbrush kombinerer de to essensielle elementene, luft og maling, bestemmes av hvilken type airbrush som brukes.