Lightroom Basics

 

Systemkrav

Kravene til et Windows-operativsystem er en Intel Pentium 4-prosessor og Windows XP med service Pack 2 eller Windows Vista. Mac OS-krav inkluderer en PowerPC G4 eller G5 eller Intel-basert prosessor og Mac OS X v10.4 eller 10.5. Med begge operativsystemene må brukerne ha minst 1 GB RAM, 1 GB ledig harddiskplass, en 1,024 x 768-skjerm og en CD-ROM-stasjon (se Referanser).

Biblioteksmodul

Biblioteksmodulen er fotostyringsdelen av Lightroom. I biblioteksmodulen kan fotografer se bildene sine, merke bilder med nøkkelord, se histogrammet til et bilde og rangere bildene sine. Brukere kan se et enkelt bilde i fullskjerm, zoome inn på bildet hvis ønskelig. Et annet visningsalternativ er å gjøre en side-by-side sammenligning av to bilder eller for å vise et rutenett av flere bilder i miniatyrbilder av varierende størrelser.

Utvikle modul

Utviklingsmodulen er bildebehandlingsdelen av Lightroom . Her kan fotografer gjøre justeringer og kreativt behandle bildene sine. Noen av de mange tilgjengelige verktøyene er fargekorrigering, tonejustering, støyreduksjon, sletting, beskjæring, fjerning av røde øyne og kloning. I denne modusen kan brukerne også opprette forhåndsinnstilte justeringer for rask fotoredigering.

Lysbildemodul

I denne modulen kan fotografer lage et lysbildefremvisning og vise det i Lightroom eller lagre det som en Acrobat PDF eller som HTML for et webgalleri. Brukere kan velge forskjellige layoutmaler, velge hvor mange bilder som skal legges i hvert layout, justere størrelsen på bildene, legge til tekst i layoutene sine og bruke en rekke bakgrunnsfarger eller bilder. Lightroom gjør det også mulig for brukerne å kontrollere overgangstiden til lysbildene sine og legge til lyd i presentasjonen.

Utskriftsmodul

I utskriftsmodulen kan fotografer endre utskriftsalternativer som sideoppsett, bildeinnstillinger og teksten eller andre gjenstander de vil skrive ut med bildene sine. Brukere har muligheten til å skrive ut miniatyrbilder, flere bilder av varierende størrelser på en side eller i full størrelse 8 x 10 bilder. Brukere kan også velge utskriftsoppløsning og andre utskriftsinnstillinger.

Webmodul

Webmodulen lar fotografer lage webfotogallerier av bildene sine. Disse galleriene er nettsteder som viser miniatyrer som kobler til større versjoner av bildene. Brukere kan velge layoutmaler, lage en tittel og en beskrivelse av deres webfotogalleri og kontrollere det generelle utseendet. Når brukere har opprettet et webfotogalleri, kan de laste det opp til en webserver ved hjelp av Lightrooms FTP-funksjoner. Adobe Photoshop Lightroom er en programvare rettet mot digitale fotografer som gir en komplett og forenklet digital fotografisk arbeidsflyt. Lightrooms forskjellige moduler tillater fotografer å administrere, kreativt behandle, se, skrive ut og organisere sine digitale bilder. Det kan også brukes til å lage lysbildefremvisninger og webfotogallerier.