Tips om garasjemuren

 

Forberedelse

Med mindre garasjen din er helt ny eller tom, kan den største jobben være klar til å male. Se på dette som en mulighet til å rydde ut og organisere garasjen din. Tillat flere dager med godt vær for dette: Du kan ikke male garasjeveggene når den fryser.

Flytt alt ut av garasjen, inkludert flyttbare hyller. Hvis dette er et godt brukt rom, er det sannsynligvis spindelvev og smuss å rense, og hull i gipset som må løses. Hvis veggene er hellet sement eller blåseblokk, må du ta en stivbrystet til veggene for å rydde av støv, grus og rusk.

De fleste garasje-gipsjobber er ikke nøye ferdig fordi byggherrer spare penger ved å ikke legge den endelige etterbehandlingen av mudder over leddene. Hvis dette plager deg, bør du vurdere å strukturere veggene. Dette vil legge til minst en dag til prosjektet.

Den enkleste måten å fikse store hull i gips er ved å bruke metal mesh gipsplaster, tilgjengelig hjemme og malingbutikker. Du trenger bare å sette ett lag med felles sammensetning over meshgipsplaster, i stedet for vanlig to eller tre.

U-primet gips bør primeres med en PVA eller generell latexprimer. Betong- og cinder-blokkvegger krever ikke priming, bare dekk dem med minst to strøk av ferdigmaling.

Velge maling

Forutsatt at veggene og takene ikke er helt flate, men strukturerte eller grove, bære i Husk at halvglans og høyglansmaling vil vise enhver ufullkommenhet. En høy kvalitet eggskjell eller satinfinish vil gi det beste kompromisset for holdbarhet og godt utseende. Innvendig eller utvendig maling vil fungere fint på garasjeveggene.

Når du velger en annen farge enn hvit eller offwhite, må du sørge for at den kompletterer fargene på hjemmet ditt. Å male en vegg med striper eller en fauxfinish vil være litt ekstra arbeid, men kan jazz opp plassen betydelig. Vær forsiktig med dristige farger og effekter - du vil nok leve med din beslutning i lang tid.

Malingstips

Bruk dråpekluter eller store, utflattede pappkasser for å beskytte gulvet. Det er mye vegg- og takfotasje i de fleste garasjer. Gjør jobben enklere og raskere ved å kjøpe en høyverdig valseramme og lamsullsdeksel. Trekk ut av en 5 gallons bøtte med et rist i stedet for en rullepanne. Disse verktøyene er alle tilgjengelige i alle malingsbutikker. Du vil også trenge en solid forlengelsespinne som er lang nok til at du komfortabelt kan rulle tak og høye vegger.

Rask jobben enda mer ved å leie eller låne en luftfri sprøyte av profesjonell kvalitet. tar litt mer forberedelse fordi du må maskere og dekke gulv, vinduer, maskinvare og alt annet du ikke vil spray maling. Men med en sprøyter kan du spray en enkelt lakkering i en gjennomsnittlig to-bil garasje på mindre enn en time. Dine naboer ser sannsynligvis innsiden av garasjen oftere enn innsiden av ditt hjem. Hver gang du åpner døren, er garasjeveggene dine der for hele nabolaget å se. Det er ingen grunn til at garasjeveggene skal forbli nakne, umalet gips eller malte skitten, flatt hvitt. Med et par tips og en arbeidshelg kan garasjen din være en inspirasjon.