Assemblage History

 

Marcel Duchamp

Marcel Duchamp ble født 28. juli 1887. Mens han malte noe, var hans mest berømte maleri 'Nakenavnende en trapp nr.2', han kan være best kjent som far til klar kunstverk --- eller montering. Han jobbet tett med andre artister av sin tid, inkludert Pablo Picasso. Hans kunstgenre falt vanligvis innenfor dadaisme, surrealisme og popkunst.

Første samlingsskulptur

Duchamps første ferdige skulptur ble laget med et toalett urinal og en flaskehylle. Mens det opprinnelige kunstverket ble tapt, en kopi er nå plassert på Philadelphia Museum of Art. Brikken har tittelen 'Fountain', og den ble opprettet i 1917. Det er et interessant stykke som ikke vil appellere til alle, men det er ingen benektelse det gjør en uttalelse.

John Dubuffet

John Dubuffet, mens den ikke var den første ferdige skulptøren, var den første artisten som brukte uttrykket assemblage for å beskrive sitt arbeid. Dubuffet var for det meste aktiv i midten av det 20. århundre En av hans mest kontroversielle samlingsstykker brukte hundrevis av ekte sommerfuglvinger til å dekke ansikter i hans kunstverk.

Joseph Cornell

Joseph Cornell ble født i 1903 og døde i 1972. Ifølge stateuniversity.com var Cornell ' en amerikansk kunstner og skulptør, en av pionerene og mest feiret eksponenter for montering. 'Hans mest kjente verk var i form av esker av sammensatte gjenstander. Han skapte også mange flate collager. Han er kjent for å gi kunstverket til jenter han likte, blant annet ballerinas.

Dale Devereux Copeland

Monterings kunst har ikke endret seg mye siden starten. Det er fortsatt mye debatt i kunstverdenen over hva skillet er mellom samling og collage, men samlingskunstnere presser fortsatt frem og gjør fremskritt innen kunstverdenen. Dale Devereux Copeland er en nåværende kunstner som bor i New Zealand. Hun sier på hennes nettside at hennes kunst kommer fra de skatter hun samler. Devereux sier når hun refererer til sin kunst som 'for meg er deres skjønnhet en av glederne som gjør livet til en glødende juvel i støvet.' Assemblage skulptur er en moderne form for skulptur som ble først opprettet i det 20. århundre. Den kombinerer tradisjonelle metoder for å skulpturere med collage for å skape nye og provoserende kunstverk. Marcel Duchamp, John Dubuffet, Joseph Cornell og Dale Copeland har alle gjort store bidrag i verden av assemblage skulpturer.
PDF:c77