Malingsteknikker for tre

 

Fjerne gjenstander fra overflaten

Uansett tømmerprosjektet, må du fjerne maskinvare, skruer, linjer eller andre vedlegg fra treflaten. Hvis treet du maler er skap eller møbler, må du fjerne knapper, håndtak eller andre dekorative stykker som kan bli skadet av malingen. Cover glass med blå malere 'tape og aviser.

Klargjøring av treet

Fjern den gamle overflaten og fargeleggingen med sandpapir. Legg dører og skuffer på et komfortabelt arbeidsområde - såghester med kryssfiner som en topp vil gjøre. Kabinets ansikter skal først brukes med grovkorn, deretter middels grit og ferdig med sandkorn med finmalte. Sørg for at rommet er ordentlig ventilert og ha en støvmaske ved sliping. Sand dørene og skuffene bruker samme metode som brukt med Skruen står overfor. Etter at du er ferdig med å slipe, spray en fin vanndugg over skapene, dørene og skuffene som vil heve kornet. Resandér med finmalingspapir og alltid sand i retning av kornet. Slip over kornet vil skade trelastet. Du kan bruke en sirkelskive i stedet for håndsliping. Uansett hvilken metode du velger, må du sørge for at du bruker grove og mellomstore papirer for å fjerne overflaten og fine papir for å glatte overflaten.
< br /> Hvis du maler trehus sidespor , fjern eventuell flakmaling med en skrape og stålbørste. Bruk en trykkvask for å fjerne mer av malingen, men vær forsiktig så du ikke skader treet med trykkvaskeren. Pass på at malingen ikke er blybasert maling. Hvis det er det, må du kontakte din lokale helseavdeling for instruksjoner om hvordan du skal håndtere blymaling.

Maling

Påfør primer på treet før du maler. Følg instruksjonene på boksen for tørketid før du legger på maling. Bruk en finborst børste, gjenta så mange ganger som du vil oppnå ønsket skygge. Malingsfargene kommer i olje- eller vannbaserte blandinger. Din malerforhandler kan hjelpe deg med å bestemme hvilken type som er best for jobben din. Påfør det første laget av finish, enten satin, halvgloss eller glans, og la den tørke. Sand i mellom strøk for en mykere finish. Hvis du bruker en oljebasert primer, må du bruke en oljebasert maling. Oljebaserte maling og primere tørker sakte enn vannbaserte maling og primere. Når du skal male treprodukter, bør du vite om flere forskjellige teknikker før du starter prosjektet ditt - teknikker som kan brukes til verktøy, forberedelse og maling. Mange huseiere gjør feilen i å rush deres maling prosjekt, og i prosessen ser de over mange viktige skritt som er nødvendige for et vellykket og vakkert resultat. Maling av tre er en ganske enkel oppgave, avhengig av din erfaring.