Hva er formålet med en transistor?

 

Beskrivelse

En transistor er en elektronisk enhet som inneholder tre lag silisium. Oppførselen av elektriske ladninger i silisiumet lar transistoren fungere som en ventil, som styrer strømmen av strøm gjennom den.

Forsterker

Som med sin forfedre vakuumrøret, kan transistoren styre en stor elektrisk strøm med en svak en. Dette brukes til å øke kraften til lyd, radio, fjernsyn og andre signaler.

Bytt

Transistorer kan slå på og av signaler på høye hastigheter. De danner grunnlaget for moderne datamaskiner som kjører ved milliarder av operasjoner per sekund.

Sensor

Fototransistorer styrer elektriske signaler ved å registrere lys. Kommunikasjonssystemer bruker dem til å håndtere data sendt av laserstråle.

Display

Organiske lysemitterende enheter (OLEDs) er transistorer som gir lys. Som med flytende krystall-skjermer (LCD-skjermer), kan du lage flatskjermskjermer med dem. Elektroniske ingeniører bruker transistorer til å kontrollere strømmen av strøm i kretser. De kan operere opp til milliarder sykluser per sekund, forsterker eller bytter elektriske strømmer. Spesialtransistorer kan lage fargerike skjermer og følelseslys.