Hvordan plante gulrot Tops

 

1.

Klipp av toppen av gulrot. Legg gulrot på et skjærebrett og bruk en kjøkkenkniv for å kutte toppen om en halv til en tomme fra den grønne enden.

2.

Fyll en tærte eller liten blomsterkrukke med fuktig jord som har blitt drenert. For å fukte og drenne jorda, vannet og deretter presse ut overflødig væske.

3.

Skyv kuttenden av gulrot i jorda, begraver den om halvparten av en tomme dyp. Den grønne enden skal være på toppen. 4. Sett gulrot i et solrikt område og hold jorda knapt fuktig.

Over tid vil gulrot toppen vokse og utvikle seg til en grønn, grønn plante.

Tips og advarsler

  • I stedet for pottejord kan du bruke våt sand eller vokse gulrot toppen i vann - fyll potten med steiner før du legger vann, for å holde gulrot oppreist.
  • Gulrøtter du kjøpte for lørdag kveldsmat har en annen bruk - du kan også gjøre dem til en houseplant. I stedet for å kaste ut gulrotta, reservere dem for et innendørs hagearbeid for barna. Dette gjør en herlig etterskole aktivitet, samt et vitenskaps- eller speidingsprosjekt. Du kan bruke gulrøtter med grønt som fortsatt er festet eller gulrøtter med grønt trimmet av.