Lead Paint Removal Methods

 

Forskrift

De fleste byområder begrenser fjerning og avhending av blymaling til profesjonelle entreprenører som er opplært i sikkerhetsforanstaltninger for å beskytte seg selv og eiendomseierne fra skader knyttet til blymaling. Ta kontakt med ditt kommunale kontor for å finne ut av regelverket for ditt område før du fjerner blymaling i hjemmet eller virksomheten.

Hvis du velger å fjerne blymaling selv, følg alle sikkerhetsregler helt for å redusere varige helserisiko til deg selv og din familie. Hvis du velger å ansette en entreprenør for å fjerne blymaling fra hjemmet eller virksomheten din, vil følgende informasjon bidra til å sikre at entreprenøren du ansetter gjør jobben riktig.

Interiør

Fjern alle møbler fra rommet. Dekk alle overflater, som teppe, vinduer og ventilasjonsåpninger med plast. Slå av varme og klimaanlegg, så det er ingen risiko for at støvet spres over hele huset. Seal av alle unntatt en døråpning for å gå og gå inn i rommet.

Barn og gravide skal ikke være i hjemmet før blymaling er fjernet og hele huset renset.

Når du fjerner blymaling, bruk engangsdeksler, hansker og et åndedrettsvern når du arbeider. Dekkene skal kastes daglig. Klær som ble brukt i rommet, skal vaskes umiddelbart, skille fra andre klær.

Bruk en sprøyteflaske med vann for å dempe blymaling. Bruk et sandpapir laget for våte applikasjoner for å fjerne blymaling. Ikke la malingsstøvet tørke ut. Arbeid i seksjoner som kan ryddes opp helt i en arbeidsperiode. Bruk et vått / tørr vakuum med et par tommer vann i bunnen for å vakuum opp malingsstøvet. Vannet i vakuumet vil bidra til å holde støvet fra å forlate vakuumet og blåse tilbake i luften. Hvis mulig, bruk et vakuum med et HEPA filter for å støvsuge det fuktede blymalingstøvet. Ikke bruk vanlig husholdningsvakuum. Bruk en våt mopp til å tørke plasten på gulvet på slutten av arbeidet hver dag.

Utvendig

Legg en klut ned for å dekke jorda i det området du skal jobbe. Dekk alle vinduer i området med plast og tape hele omkretsen av plasten. Bare å lukke vinduet forhindrer ikke blymaling støv inn i hjemmet. Stoffet holder seg til glasset, karmen og skjermene og blåser inn i huset når vinduet åpnes. Bruk engangsdeksler, hansker og åndedrettsvern. Bruk en sprøyteflaske til å vaske malingen. Bruk en skrape til å skrape malingen av overflaten. Pass på at alle malingskips og støv samles på dråpekluten. Sørg for å holde malingschips og støv våt, slik at støvet ikke kan blåse rundt.

Bortskaffelse

På de fleste områder i USA må blymaling kastes som farlig avfall. Kontakt din lokale kommune for informasjon om blymaling. Bly var en ingrediens i maling til det var forbudt i 1979. Bly er giftig for ufødte barn, barn og voksne som forårsaker en rekke negative helseeffekter, inkludert hjerneskade og nedsatt mental funksjon. Bly er inntatt ved å inhalere blymalingstøv i luften eller ved å spise mat som har kommet i kontakt med blymaling, og barn kan spise spåner av maling som inneholder bly.