Tendons i hendene

  Uten muskler er sener bare cellemasse. Uten sener, ville imidlertid musklene dine ikke kunne nå dine ekstremiteter. Hvis det ikke var for sener som jobber sammen med musklene de knytter sammen, vil du ha ekstremt begrenset bruk av hender eller føtter. Bygget som bånd som kommer fra endene av underarmene, er sener enten flexorer eller extensorer, og de tar kommandoer fra disse musklene til fingertuppene.

Flexors

Når du knytter knyttneve, eller til og med bare lukker hånden din, bruker du flexor sener. Disse kommer fra enden av underarmsmuskulaturen, gjennom håndleddet og inn i fingrene slik at du kan bøye fingrene. Uten flexorer ville folk ikke kunne riste en hånd eller hente gjenstander. Du kunne ikke bruke tommelen over hendene dine til å manipulere objekter, noe som setter mennesker fra hverandre i dyreriket

Extensorer

Extensor-sener kommer av underarmen muskler og inn i baksiden av hånden. Når det er kontraherende, jobber extensorer for å rette fingrene. Avhengig av dine spesifikke extensorer, kan du være i stand til å hyperextere fingrene til de er bendi ng litt bakover. Tommel, indeks og små fingre har alle ekstra extensorer som tillater handlinger som peker.

Deltakere

Når de kommer av musklene i underarmene, går sener gjennom det som kalles rom; i hovedsak en måte å holde sener på plass over de mange beinene i håndleddet og utover. Det er seks rom i det hele tatt, hver bolig og beskytter ulike grupper av sener.