Egenskaper av Balsa Wood

  Det opprinnelige navnet på balsa-treet oversetter til 'bøye'. På grunn av sin unike egenskaper, er balsa populær blant båtbyggere og modellbyggere, så vel som trebearbeidende entusiaster som leter etter lette materialer som enkelt kan utformes. Pund for pund, kan balsa være det sterkeste treet i verden, til og med sammenlignet med tradisjonell hard skog, som eik.

Cellestruktur

Balsa Woods distinkte egenskaper er direkte relatert til en unik cellestruktur i materialet. Bagasjen er definert av store masseseller med tynne cellevegger. En god sammenligning for cellene er å forestille trunkets stamme fylt med milliarder små ballonger som alle limes sammen. Cellene er opprinnelig fulle av vann, men etterlot seg etter en utvidet tørkeprosess.

Oppdrift

Balsa er kjent for sin evne til å hvile på toppen av vann i stedet for å synke inn i den. Det er ikke det mest flytende treet som er tilgjengelig, men dets andre egenskaper gjør det mer egnet for visse byggeprosjekter enn andre lette skoger. Med sin cellestruktur primært fylt med luft, er så mye som 80\% av stammen kjernen tom plass. Dette gjør treet lettere enn vann og gir det en løft når det er nedsenket.

Pålitelighet

På grunn av mengden tomt rom i treets celler, kan disse cellene komprimeres og strekke seg uten binding eller bryte. Dette gjør balsa til en av de mest smarte typer tømmer som er tilgjengelig, og spesielt nyttig der treet må formes for å møte et bestemt behov.

Styrke

Til tross for lav vekt og myk tekstur av balsa, er det en av de sterkeste tretyper som finnes. Cellens hull som er igjen av tørkeprosessen, har en stor overflate som bygger et solidt støttesystem for utsiden av treet.