Informasjon om Boxer Hermit Crab

 

Symbiose

Bokserkrabbe og anemoner eksisterer sammen i et gjensidig fordelaktig forhold som kalles symbiose. Krabben er beskyttet av aningens stingers, og anemonen er matet og transportert av krabbe. I motsetning til annet marint liv som må forbli nær anemoner for beskyttelse, er bokserkrabbe i stand til å bevege seg rundt havet eller akvariet og fortsatt beholde aningens stikkende beskyttelse.

Beskyttelse

Bokserkrabber handler beskyttelsen fra lange klemmer for stikkbeskyttelse av sjøanemoner. Klørne er små og delikate, bare i stand til å holde anemonene. Ifølge nano-reef.com, når rovdyr går forbi, bøyer bokserkrabben anemones rundt i en prangende strømstyrke. Anemonene den bærer er så kraftige at de fleste rovdyrene er borte i frykt for sin ekle sting.

Mat

Bokserkrabber setter ikke anemones ned til og med for å spise. De vil typisk feie anemonene over overflater som samler matpartikler og rusk i anemonene. Den vil da bruke munnen til å hente maten ut av anemonens tentakler. Bokserkrabber kan bruke bena til å samle mat også. Den har to par ben, mens det første paret brukes til å gå, det andre paret kan samle nødvendige matvarer.

Molting

Molting er en nødvendig prosess hvor krabben avviker sin nåværende exoskeleton og vokser en annen større for å imøtekomme sin nye størrelse. Ifølge aquariaworld.co.uk, under smelting, er boksen Krabbe forsiktig plasserer hver sjøanemon på et trygt sted og kaster raskt sin eksoskelett. Krabben løfter øyeblikkelig anemonene opp igjen, holder dem tett i klemmene mens de gjemmer seg på et trygt sted til et nytt beskyttende eksoskelett vokser.

Akvariet liv

Boxer krabber er populære blant akvariefilter. De er sjelden synlige på grunn av deres små statur og skjule evner, men når de blir sett, er de nydelige. Mosaikkskallet deres sammen med deres pom-pom ser appendages er et syn på se. Når purc haring dem, sier aquariaworld.co.uk for å sikre at krabben holder en anemone i hver klo. En oransje-rød masse på undersiden deres er ikke et tegn på forringelse, men er en eiersekke kvinnen bærer etter befruktning. Ved introduksjon til akvariet vil bokserkrabene gjemme seg til de føler seg trygge og lærer seg rundt tanken. Boxer krabbe, også kjent som pom-pom krabbe, er en liten krabbe som er avhengig av anemoner å overleve. Den lille, fargerike krabben bærer anemonene i sine godt tilpassede pinchers. Det legger sjelden anemoner ned og gir dem gjennom livet som en form for beskyttelse. Slik fikk krabben navnet sitt. Når det går langs, ser det ut som om det bærer boksehansker eller pom-poms.