Økosystem av våtmarker

 

Typer

Våtområder er komplekse økosystemer og inneholder mange forskjellige varianter. Eksempler på våtmark økosystemer inkluderer mangrove skoger, som ligger i tropiske marine miljøer langs kysten med rolige farvann; myrer (salt, brak og fersk), som ligger langs kystnære havmiljøer og gradvis innlandet; sumper, som er fremtredende langs elver i områder som de sørøstlige og gulfområdene i USA; og moser, som forekommer i kjølige, våte regioner som nordøstlige og nordlige sentrale regioner i USA og i Canada.

Betydning

Våtmarksøkosystemer er av stor betydning for mennesker og dyreliv. Våtområder bidrar til å forsyne verdens fiskerier ved å tjene som avlsmiljø for fisk og skalldyr. Ifølge Nasjonalt våtforskningsenter er 'kystmyrene spesielt verdifulle for å forhindre tap av liv og eiendom ved å moderere ekstreme oversvømmelser og buffere landet fra stormer. 'Våtlandsekosystemer fungerer også som trekkveier for sangfugler og vannfugler. Ifølge National Audubon Society,' Omtrent halvparten av alle føderalt truede arter [i USA] er avhengige av våtmarker. 'Våtlandsøkosystemer filtrerer også vannveier ved å fange sediment i plantens røtter

Plantearter

Vegetasjon er en viktig del av økosystemene i våtmarkene. Vegetasjonens røtter trekker næringsstoffer inn i jorden og holder den på plass. Planter bidrar til å redusere effektene av flom ved å redusere Plassene gir også et trygt nestested for trekkfugler.

Den viktigste vegetasjonen i myrene er gress. Swamps støtter treagtige busker og h ard- eller barentrær som cypress, søtgummi og røde lønnstrær. Den viktigste vegetasjonen i moser er eviggrønne trær, busker og mose.

Dyreart

Våtmarksøkosystemer inkluderer et mangfold av dyrearter. Mangrover støtter fugler, krabber, svamper og barnacles. Marsh-miljøer tjener som avlsmuligheter og / eller hjem til insekter, hvirvelløse dyr (f. Eks snegler, krabber, muslinger), fisk, fugler (f.eks. Store blåhjerne, myrkrene), reptiler (ferske og saltvannskilpadder, slanger) amfibier og små pattedyr (f.eks. muskrater, vaskebjørn). Fuglene trives delvis på grunn av et rikelig diett av insekter og amfibier. Swamps støtter mange av samme art og et bredere spekter av pattedyr (for eksempel bever, hjort). Bogene har generelt mindre dyreliv enn sump og myrer, men inkluderer mange insekter, amfibier og reptiler.

Trusler

Ifølge Audubon Society, i USA har våtmarker historisk sett blitt sett på som hindringer for utvikling det bør elimineres. ' Mange våtmarker har følgelig blitt drenert og / eller fylt ut med jord for utviklingsformål. Mudring, urbanisering og vannforurensning utgjør alle trusler mot våtmarksøkosystemer. Innføringen av invasive arter bidrar også til nedgang i våtmarksøkosystemene.

Forskere lenker ned i vannfugler og trekkende og tropiske fuglepopulasjoner til forsvunnelse av våtmarksmiljøer. Nedgang i amfibiepopulasjoner er også skyld i at våtmarker forsvinner. Ifølge det nasjonale våtforskningsenteret er våtmarker overgangsområder, sammenhyllet mellom permanent oversvømmede dypvannsmiljøer og godt drenerte høylandet. ' Våtområdets økosystemer inkluderer både permanente våtområder og områder som bare er våte i sykluser eller i løpet av en del av året. Våtmarksøkosystemer støtter et variert utvalg av plante- og dyreliv og er viktige for mennesker på mange måter.
PDF:c100