Alle deler av en Bunsen-brenner

  Bunsenbrennere brukes i vitenskapelige laboratorier for å varme materialer. I et typisk laboratorieoppsett er en Bunsen-brenner satt under et støttestativ som holder et glassrør eller et beger som inneholder materialet som skal varmes opp. Brenneren oppvarmer innholdet gjennom en enkelt, konsentrert flamme som brenner en blanding av luft og gass. Vanligvis er det gassutløp med flere brennerfester med intervaller langs en laboratoriebenk.

Barrel

Baren av en Bunsen-brenner er et metallrør som skruer på brenneren, med små hull som kalles luftinntaksåpninger i bunnen som gir luft inn i fatet. Som beskrevet av Eastern Illinois Universitys Utstyrs Guide når en Bunsen-brenner er i drift, trekker naturgass luft inn i tønnen når den passerer luftinntaksåpningene - blandingen av luft og gass antennes i toppen av tønnen.

Krage

Kragen til en Bunsen-brenner ligger rundt lufthullene på bunnen av fatet. Kragefunksjonen er å øke eller redusere mengden luft som kommer inn i fatet; Dette gjøres gjennom en skruemekanisme. Den typiske handlingen er tre fulle motursveier for maksimal luftinntak og med urviseren for å lukke eller senke luftinntaket.

Gassflowventil

Gassflowventilen til en Bunsen brenner er festet til basen, rett under hvor tønnen skruer på. Gasstrømningsventilen er ansvarlig for å slippe gass i tønnen og kan justeres på samme måte som kragen - tre mot urviseren svinger for full gass, og med urviseren svinger for mindre gass eller for å slå brenneren helt av.

Gass Innsugningsrør

Gassinntaksløret er festet til basen og strekker seg til gasstrømningsventilen. Inntaksslangen er bølget og festes på enden. Dette er slik at en lufttett passform kan oppnås med gassrøret som er festet til gassinntaksslangen, og sørger for at det ikke er lekkasje av gass.

Base

Typisk basen av en Bunsen Brenneren er sekskantet (har seks sider) og er vanligvis 1 tommer eller mindre bred. En base har oppadrettede metallfikseringer på to sider som forbinder like over gasstrømningsventilen og like under gassinntaksslangen. Basen er designet for å være tung og robust for å minimere hendelser av Bunsen-brennere som tipping over.