Slik samler du tidlig Colorado Tadpoles

 

1.

Hent et Colorado-statlig fiskekort eller en samlingstillatelse fra en lisensagent i Colorado. Fiske lisenser selges på en rekke butikker i Colorado, inkludert sportsutstyr butikker, agn og takle butikker, og noen bekvemmelighet eller matbutikker. Skaff en vitenskapelig samlingstillatelse fra Colorado divisjonen for dyreliv. Du må sende inn søknaden minst 45 dager før starten av undersøkelsen. Informasjon om å søke om en vitenskapelig innsamlingstillatelse finnes på Colorado Division of Wildlife nettsted på: http://wildlife.state.co.us/RulesRegs/SpecialLicenses/.

2.

Finn grunne bassenger i bekker eller langs lave elvesko. De beste stedene å finne tidlige tadpoles er i områder hvor vann strømmet, hvor gress er synlig over vannet, og som gir beskyttelse for de unge tadpoles.

3. Bruk en nylon nett for å fange tadpoles. Dip nettet i vannet når du finner tadpoles svømming og scoop dem ut. Overfør dem til en stor vannkanne. Fyll spannet med det samme vannet som svampene svømte inn. Dette vil redusere sannsynligheten for sjokk for tadpoles.

Tips og advarsler

  • Gjør ikke forsøke å samle truede amfibiske arter uten en utstedt samtykke fra staten.
  • Ikke forsøk å fiske i Colorado uten gyldig, utstedt fiskekort.
  • Som barn har du kanskje forsøkt å fange en skilpadde, frosker eller tadpoles fra en bekk eller beite. I Colorado kan tadpoles klekkes tidlig, og typisk de tidligste tadpoles klekkes mellom februar og april. Selv om tadpole samling er morsomt, gjelder noen regler i delstaten Colorado om samling av amfibier. Enkelte arter anses å være truet, som for eksempel boreal-padden, og samling av disse tadpoles krever samlingstillatelse. Andre tadpoles betraktes som fisk, og du trenger et fiskekort for å fange dem. Enten du samler tadpoles for fange og slipp eller for agn, sørg for at du overholder Colorado State Law, spesielt for truede arter.