Hvordan lage et enkelt hydrometer

 

Plasser den ene enden av halmen med leir ball.

Fyll en oppgradert sylinder med vann til 100 ml linjen.

4.

Legg halmen i den graderte sylinderen, med leirekulen på bunnen og en tomme av strået som stikker ut av vannet. Legg til eller fjern litt av leirekulen for å få toppen av halmen til å stikke ut en tomme. Bruk en linjal for å hjelpe deg.

5.

Merk strået med en permanent markør der toppen av vannet treffer halmen. Dette er linje '0' som representerer rent vann uten salt.

6.

Ta stråmen ut av vannet.

p> Legg ett gram havsalt inn i sylinderen og rør det til det oppløses.

8.

Sett strået inn igjen og merk det der vannet og stråmen møtes. Denne linjen er '10' fordi løsningen har en saltholdighet på 10 o / oo (10 pounds salt per 1.000 pounds vann).

9. Fortsett å legge til et gram av salt og re-måle halmen, merker med multipler på 10. Det skal være linjer med tall alle opp og ned i halmen når du er ferdig.

10.

Vask av halmhydrometeret. Legg det inn i væskene du vil teste og noter hvor vannet berører halmen.

Et hydrometer er en type instrument som måler tettheten av væsker. Å lage et simpelt hydrometer for å måle tettheten til flere typer væsker er et godt vitenskapsprosjekt for grunnskoleelever. Å bygge et hydrometer tar bare noen få vanlige materialer som du sannsynligvis har i ditt hjem. Når du har hydrometeret ditt, kan du bruke det igjen og igjen for ulike prosjekter. Det vil være enkelt for alle å bruke, fordi hvis du vet hvordan du leser et termometer, kan du lese et hydrometer.