Fordeler og ulemper med herbicider

  Herbicider, som er kunstige kjemikalier som brukes for å kontrollere ugress og andre uønskede planter, har både fordeler og ulemper. I en tid med økende bevissthet om miljøspørsmål har ulempene kommet til forkant, med en større grad av diskusjon og alternativer som tilbys. Til slutt, uansett om du bruker herbicider på avlinger eller skogsområder, er det et spørsmål om lokale forhold og umiddelbare behov, spesielt med tanke på lokal landbrukes følsomhet for å bekjempe ugress.

Effektivitet

Den beste fordelen med å bruke herbicider er at den dreper et stort og mangfoldig utvalg av forskjellige typer skadelige planter og ugress. Ikke bare dræper de dem, men det har også en tendens til å forhindre gjenvekst ved å ødelegge stubben og rotsystemene i ulike skadelige planter. Generelt er denne form for ukrudtsbekjempelse veldig kostnadseffektiv. Jo større arealet som skal behandles, desto mer kostnadseffektive metode for sprøyting av herbicider.

Soil Conservation

Med hensyn til integriteten til det lokale landbruket, kan anvendelsen av ulike typer herbicider, spesielt fra luften, vil ikke forstyrre jorda. Luft sprøyting av herbicider er best for de feltene som er ujevne og svært skrånende, der andre former for lukebekjempelse ikke er praktiske. I vanskelig oppdrettsområde kan luftspraying være det eneste alternativet.

Likformighet og avfall

Ulempene med herbicider er signifikante. Hovedproblemet er at anvendelsen av herbicider sjelden når den type uniformfordeling som er ideell for effektiv lukebekjempelse. Dette er moderat lindret ved sprøyting av luften, men dette er ikke alltid fordelaktig eller kostnadseffektivt for små tomter. I noen tilfeller må jordbrukeren vente til plantene faktisk spiser og begynner sitt skadelige arbeid før applikasjonen er effektiv, spilder tid og tar næringsstoffer fra jorden. Residuet av de fleste herbicider etterlater en glans, et rester av brennbart materiale som kan være årsak til skogbranner.

Miljøet

Miljøpåvirkningen av de fleste herbicider er uutholdelig, spesielt under regnavstrømning i vannforsyningen. Dessuten vil mange herbicider faktisk over tid øke motstanden til plantene som skal ødelegges, og dermed skape plantestammer som tar en enorm mengde arbeid for å kontrollere. Over tid kan kunstige herbicider gjøre mer skade enn godt.