Hvordan reparere Epoxy Paint

 

1.

Rengjør reparasjonsområdet med mild såpe og vannblanding. En oppvaskmiddel som Dawn er best fordi det vil rengjøre og avfette overflaten av malingen.

2.

Bruk en linjal og et knivblad, skår gjennom malingen minst 2 tommer utover det skadede området for å skape et torg rundt det. Dette vil tillate deg å fjerne det målte området uten å peeling inn i resten av den malte overflaten.

3.

Åpne alle vinduer eller dører i rommet for å øke ventilasjonen. Sett opp en bærbar vifte slik at den blåser over (men ikke direkte på) området du skal reparere. Du vil sørge for at det ikke er noen mulighet for å bygge opp i rommet og forgifte deg for noen røyk som er generert av epoksymaling.

4.

Varm området med et hår tørketrommel. Bruk åndedrettsvern når du fjerner og påfører epoxy. Når epoksyet er mykt, starter du fra linjene du har skåret og arbeider i mot midten, skraver malingen av med en maleskraper. Sørg for at all epoksymaling er fjernet i området du skal reparere.

5.

Påfør epoksymaling med pensel, som arbeider fra midten til kantene. Pass på at du fjærer maling over kantene du har skåret med barberbladet for å blande de gamle og nye epoxyområdene.

Tips og advarsler

  • Hvis reparasjonen skal gjøres i et svært synlig område (som midt på et gulv), må du score og fjerne en stor del av malingen for å unngå utseende av en liten 'lapp', fordi det er sannsynlig at det er lite forskjell i farge mellom den gamle og nye maling.
  • Epoksymaling er farlig fordi kjemikaliene i flytende form arbeider for å fjerne oksygen fra luften. Du må sørge for tilstrekkelig ventilasjon. Bruk åndedrettsvern og ta hyppige brudd.
  • Du kan enkelt reparere epoksymaling, men det er farlig å arbeide med epoksidmaling. Uansett om du trenger å reparere dype riper eller peeling i overflaten eller bare hente opp et område som har gått tynt, følg disse trinnene for å sikre at reparasjonen er gjort riktig og trygt.