Hva er en stamcelle som består av?

 

Masterceller

Nationalinstituttene for helse (NIH) refererer til stamceller som masterceller fordi de hjelper tidlig i utviklingen av foster (embryo). Stamceller danner en enkelt organisme som produserer mange spesifikke celletyper og organer som hjerte, lunger, hud og hjerne.

Embryonale stamceller

Humane embryonale stamceller består av hul mikroskopisk ball av celler, kalt blastocyst . Ved begynnelsen av embryoutviklingen er det disse stamceller som lager de forskjellige vev og organer.

Voksne stamceller

Voksen stamceller betraktes som 'faste' celler. Etter hvert som menneskekroppen utvikler seg, gjør det også stamceller. Ifølge NIH er primærfunksjonen for voksne stamceller å opprettholde og reparere alle celler og vev de bor i.

Spesielle egenskaper

Stamceller har flere egenskaper som skiller dem fra andre celler: De har ikke en bestemt funksjon, kan de etterligne funksjonene til cellene de erstatter, og de er i stand til å dele og reprodusere seg selv i lange perioder.

Stimceller fremmer

Til tross for etiske bekymringer ved bruk av embryonale stamceller for forskning har forskere funnet ut en måte å indusere stamceller fra DNA og menneskelig fett, en prosess som ville gjøre studien av ulike menneskelige sykdommer lettere. Under føtal utvikling er stamceller ansvarlige for å generere mange celler, vev og organer. I tillegg reparerer stamceller eventuelle celler som er skadet på grunn av skade eller sykdom.