Hvordan finne riktig lavspennings transformator

 

1.

Finn riktig inngangsspenning. De fleste lavspenningstransformatorer plugger inn i en veggkontakt. Men noen modeller for høyere strøm plugg til 240 volt. Noen modeller for verdensomspennende bruk opererer på enten 120 eller 240 volt, eller har en valgbryter for å fungere på den ene eller den andre. Finn en transformator som samsvarer med spenningen du har tilgjengelig.

2.

Finn riktig utgangsspenning. Noen spesialtransformatorer opererer på bare en spenning, for eksempel en HVAC-transformator med 24 volt-utgang. En dørklokketransformator opererer på enten 10 volt for en klokke eller summere, eller 16 volt for klokkeslett. Lavspente lystransformatorer opererer vanligvis med 12 volt, men kan også fungere ved andre spenninger. Finn en transformator med utgangsspenning som passer for din applikasjon.

3.

Finn riktig effektvurdering. Mange spesialtransformatorer har bare en modell som dekker den aktuelle applikasjonen, for eksempel en HVAC eller doorbell transformer. Men lavspente lystransformatorer kommer i flere alternativer, avhengig av den nødvendige effekten. For eksempel, for å lyse 10 18-watt pærer, trenger du minst en 180-watt transformator. Men for å lyse 30, trenger du minst 540 watt. Finn en transformator som møter eller overgår wattet av alt utstyret det vil fungere.

4.

Finn en lavspenningstransformator som passer for din miljøvern. Du kan installere noen transformatorer utendørs eller på våte steder. Pass på at emballasjen angir om transformatoren er egnet for innendørs eller utendørs bruk.

Tips og advarsler

  • Ikke overskrider effekten av lavspenning transformator. Legg opp wattet på alle lysene eller utstyret det vil strømme. Finn en transformator med lik eller høyere effekt.
  • Bruk bare en transformator med spenninger innenfor toleransene til utstyret du bruker. Du kan ikke bruke en 10 volt transformator til å betjene en 24 volt HVAC-kontroller eller en 24-volt transformer for å kjøre 12 volt-lys.
  • Ikke forvirre volt med watt. Identifiser alltid transformatoren din i både volt og watt for å være sikker.
  • For de fleste husholdningsapplikasjoner bytter lavspenningstransformatorer standard 120 volt fra en veggkontakt til en lavere spenning for mange forskjellige applikasjoner, inkludert HVAC kontrollenheter, dørklokker, elektriske tog og lavspenningsbelysning. Du kan finne mange lavspenningstransformatorer ved bruk, merkenavn eller modellnummer. Men noen lavspenningstransformatorer trenger spesifikke utvalgsdetaljer. De viktigste alternativene er inngangsspenning, utgangsspenning og strøm- eller strømstyrke uttrykt i watt.