DIY: Skjerm utskrift Trykk

 

Skjermen

Det første trinnet er å opprette skjermen. En skjerm består av en tre- eller aluminiumsramme med et fint nylonmaske som strekker seg over det. For din første ramme, bruk tre. Monter en treramme stor nok til å dekke ønsket medium. Dette kan gjøres med skrap tømmer eller stykker fra en gammel bilderamme. Rammen skal være flush og flat på begge sider, så unngå dekorative bildebilder hvis du bruker dem til stykker. Når rammen er bygget, legg til skjermen. Skjermen kan kjøpes på de fleste hobbybutikker. For å skrive ut på klut, bør du bruke et masketall på 110 eller 160. Papirutskrift vil kreve høyere maskertall. Strekk nettverket tett over rammen, og legg igjen to ekstra tommer på alle fire sider og stift det ned.

Stencil

Forbereder et bilde for utskrift, krever noen seriøs vurdering. Pass på å velge bilder med høy kontrast. Silketrykk er ikke et godt medium for subtile toner. Når du har valgt bildet, skiller du det i komponentfarger og konverterer hver separasjon til svart og hvitt og skriver det ut på en gjennomsiktighet. En separat stencil er nødvendig for hver farge. Alternativt, hvis alt du trenger for reproduksjonen din, er en fargeversjon, bare konverter det opprinnelige bildet til svart og hvitt og skriv det ut.

Nå må du brenne stencilen. Dette må gjøres i et bilde trygt rom, for eksempel et skap. Du kan bruke et rødt lys med lav watt for å se hva du gjør, men ikke noe annet lys kan komme inn i rommet. Først beleg skjermen i emulsjon, som er tilgjengelig på de fleste fotobutikker, ved hjelp av en gylle for å spre emulsjonen jevnt og tynt over skjermen. La skjermen sitte i mørket i omtrent to timer.

Deretter må du avsløre skjermen ved hjelp av bildet ditt. På bildet ditt trygge rommet legger du skjermen på en svart klut og legger bildet ditt flatt på skjermen. Finn et stykke glass for å passe på bildet ditt og plasser det over gjennomsiktigheten. Bruk en 250-watt fotoflomlampe, avslør bildet i ca. 15 minutter. Etter eksponeringstid kan du slå på lysene og vaske skjermen grundig med kaldt vann.
Gjenta med hver fargeseparasjon.

Utskrift

For å skrive ut bildet trenger du trygt blekk, et brett og noe å skrive ut på. Plasser skjermen på hvilket materiale du trykker på, hell blekket på skjermen øverst på bildet, og bruk sprøyten til å spre bleken jevnt over skjermen. Løft skjermen, og bildet vil bli gjengitt under det Du kan skrive ut fra denne stencilen så mye du vil, så lenge du er forsiktig med å holde den ren.
Med hver egen farge må du sørge for at bildet justeres nøyaktig før du bruker blekk. Silketrykk er en enkel og morsom måte å masseprodusere bilder på tvers av alle typer medier. Denne prosessen fungerer bra for utskrift av T-skjorter, plakater eller til og med fin kunst. Selv om du finner enklere eller langt mer avanserte typer presser, vil vi i denne artikkelen diskutere opprettelsen av en allsidig press som, hvis du bry deg om, vil skrive ut flere farger og være uendelig gjenbrukbare.