Hvordan lage krystaller raskt

 

Rask aluminiumkrystaller

1.

Hell litt varmt vann inn i en klar glassburk. Vannet skal være varmt, men ikke så varmt at du ikke kan røre ved det.

2.

Rør skje av alum (tilgjengelig i dagligvarebutikker) i varmtvannet til det stopper oppløsningen og begynner å slå seg ned på bunnen av krukken. Dette sikrer at nok alun er oppløst i vannet for å danne krystaller.

3.

Fest et stykke nylon tråd rundt midt i en spyd og legg den ned i løsningen, sørg for at bunnen av tråden ikke berører bunnen av krukken. Sett krukken på et varmt sted over natten.

p> Undersøk tråden neste morgen. Krystaller skal begynne å danne på enden av tråden. Siden nylon er glatt, vil en enkelt, stor krystall fortsette å vokse på enden av tråden til alt vannet fordamper. den lille krystallet eller la det vokse større.

Tannpirke Rock Candy

1.

Smør vann over lav flamme og oppløs sukker i den til den danner en Tynn sirup. Hell forsiktig denne blandingen i en stor glassburk. Hvis du ønsker det d, legg til matfargestoffer og et smakekstrakt til din godteri.

2.

Fest flere tannplukkere til flere spyd med håndtråd. Legg spydene over munnen av krukken slik at tannplukkene er nedsenket omtrent halvveis i løsningen.

3.

Vent ca 10 minutter før krystaller begynner å danne. Når krystallene er tykke og høye nok til din smak, fjern dem fra krukken. Du kan fortsette å legge til tannplukkere til sirupet avkjøles helt.

Å dyrke dine egne krystaller hjelper ikke bare barna dine å forstå hvordan de danner i naturen, det kan også være en morsom vinteraktivitet. Forklar barna dine at krystaller i naturform når væske fordamper og etterlater komprimerte eller overopphetede mineraler bak. Den raske dannelsen av krystaller hjemme vil bidra til å illustrere dette punktet. Når du er ferdig, kan du henge krystallene dine i vinduer, stryke dem sammen for å lage feriedekorasjoner eller til og med lage godteri med dem.
PDF:c125